Bodump-pilatus

Koffie drinken: De Koffie Verkeerd

Koffie verkeerd: Dutch coffee

Koffie verkeerd1Koffie verkeerd is een typisch Nederlandse ‘uitvinding’: het is een kop filterkoffie met veel melk. De naam ‘koffie verkeerd’ is ontstaan doordat je in koffie eigenlijk een klein scheutje melk doet, en als er te veel melk in zit is het eigenlijk verkeerd, zo zal het ook wel ontstaan zijn: per ongeluk. De vraag is alleen of het wel een typisch ‘Dutch coffee’ is: de italianen kennen de caffè latte, een kop espresso met veel melk, en de cappuccino natuurlijk, met opgeschuimde melk. De Belgen kennen de lait russe en de Fransen de café creme, die soms met veel melk in plaats van creme gedronken wordt.

 

Koffie uit een glas

Wij drinken de koffie verkeerd in Nederland uit een doorzichtig glas, er zit geen schuim op de koffie en de melk die in de koffie gaat hoort warm te zijn, anders heb je lauwe koffie. Uiteraard kan je koffie verkeerd ook met cafeinevrije koffie maken.

Erg origineel zijn we dus niet met onze koffie verkeerd, of zouden al die andere landen ons idee hebben overgenomen? Feit blijft dat het op z’n tijd best lekker is, een flinke scheut melk in je koffie, zeker als de koffie sterk is en veel smaak heeft, bijvoorbeeld met vers gemalen koffie uit de eigen koffiebonenmaler, probeer het eens, het verschil met het standaard bakkie troost is opmerkelijk. Met dubbelwandige glazen houd je de koffie verkeerd lang warm en ziet een kop koffie er meteen uit als een kunstwerk.

 

 

Summary
Article Name
Koffie drinken: De Koffie Verkeerd
Author

2 gedachten over “Koffie drinken: De Koffie Verkeerd”

    1. Hoi David,

      Nee geen koffiemelk, maar gewone koemelk. Volle melk is wel het lekkerst maar natuurlijk niet zo goed voor de gezondheid.
      Koffiemelk heeft een specifieke smaak en is behoorlijk vet, als je daar veel van drinkt (zoveel als in een koffie verkeerd) dan heb je kans dat je last van je maag krijgt…

Vraag of opmerking? Laat gerust een berichtje achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *