De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is van mening dat kaas die op onhygiënische manier is gerijpt niet goed genoeg is voor (toch al een beetje hygiëne-geobsedeerde) Amerikanen. En wat is er onhygiënisch? Hout, want hout is een poreus materiaal en daarom niet goed te reinigen. En kaas die daarop is gerijpt voldoet dus niet aan de aangescherpte eisen van de FDA, en mag in sommige staten niet meer worden verkocht. Overigens geldt dit al langer voor niet-gepasteuriseerde honing (hoewel dat van zichzelf al steriel is) en nu dus ook voor kaas die gemaakt is op een manier waarop het al duizenden jaren wordt gemaakt.
Slow food – De tegenhanger van fastfood: een nachtmerrie voor de USA?
Dat is opvallend, aangezien Fastfood, dat onweerlegbaar slecht is voor de gezondheid, uit Amerika niet weg te denken is, in tegenstelling tot Europa, waar de weerstand tegen Fastfood toch wel wat grotere vormen begint aan te nemen.
Slow Food
Deze maand werd in Haarlem een zogneaamd slow food festival gehouden, slow food is de tegenhanger van fastfood, volgens de organisatie. Men wil benadrukken dat voedsel dat op een normale manier wordt bereid veel gezonder is dan voedsel dat volledig bewerkt is en daardoor zeer snel te verteren. Ook wil men proberen ingrediënten die wij inmiddels ‘vergeten’ zijn weer op de kaart te zetten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, melkdistel en niet te vergeten vogelmuur (als je een tuin hebt kan je het vanavond nog proberen, want het groeit overal waar je dat niet wilt). Denk aan gerechen als hondsdrafpesto of een amuse van gevulde haagwindebloemen, maar een salade is natuurlijk ook eenvoudig te maken.
Wel oppassen natuurlijk, want het is allemaal onbewerkt en daardoor niet 100% hygiënisch. Laat ze het in Amerika maar niet horen…
Reageren op bovenstaand nieuws over Slow food – De tegenhanger van fastfood: een nachtmerrie voor de USA? of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!