Zo’n inspiratieloze dag was het afgelopen zondag: geen zin in iets specifieks, geen inspiratie voor iets creatiefs, geen fut om lang te koken en te koud om naar buiten te gaan om iets te gan kopen. Wat doe je dan? Dan gooi je gewoon wat in de slowcooker. Het gerecht hieronder is het resultaat, en het was ontzettend lekker! Ik hoop dat ik je met dit recept kan inspireren zelf ook eens zo’n creatie te proberen. Veel plezier!
Aardappel kip met bbq kruiden uit de slowcooker
- Genoeg voor: 4 personen
- Voorbereiding: 10 minuten
- Tijd in slowcooker: 3,5 uur op high/hoog
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geperst of gesneden
- 200 gram doperwten
- 1 courgette in plakken
- 300 gram voorgekookte aardappel schijfjes
- 4 kipdij filets
- 4 eetlepels bbq kruiden
- 1 blokje kippenbouillon
- 100 ml water
- Peper en zout naar smaak
- Boter om in te bakken
Bereiding
- Bak de ui glazig in de boter, (in mijn slowcooker binnenpan kan ik bakken dus in diezelfde pan ga ik verder. Heeft jouw slowcooker die functie niet, doe dan de ui rauw in de pan of bak het even voor in een andere pan en doe het daarna in de slowcooker).
- Leg de doperwten bovenop de ui
- Verdeel de knoflook over de doperwten
- Leg daarna de courgette schijfjes erbovenop
- Strooi één eetlepel bbq kruiden eroverheen
- Leg de aardappel schijfjes op de courgette
- Nu mag er één eetlepel bbq kruiden over de aardappelschijfjes
- Leg de kipdijfilets bovenop de aardappelschijfjes
- De laatste twee eetlepels bbq mogen over de kipdijfilets
- Ik heb er zelf gekozen nog wat peper over heen te malen. Naar smaak zou er ook zout op kunnen. Ik koos hier niet voor i.v.m. stap 11
- Meng één kippenbouillon blokje met 100 ml water en verdeel over de slowcooker. Meer vocht heb je niet nodig
- Zet de slowcooker 3.5 uur op high/hoog
Eet smakelijk!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!