Wanneer we bij mijn ouders lunchen staat er vaak een aardappelsalade op tafel. Lekker gevuld met groente en vlees. Ik kan me ook herinneren dat de tafel bij mijn opa en oma met de lunch ook vol stond. Brood, vleeswaren maar ook weer die aardappelsalade. Vegetarisch, met vlees, met vis, noem maar op en het stond op tafel. Aardappelsalade is voor mij dan ook iets wat huiselijk en nostalgisch is. Zelf maak ik een aardappelsalade dan ook naar recepten van mijn moeder of oma. Hoewel wij een aardappelsalade niet vaak eten als lunch op een wit bolletje maak ik het wel graag voor bij de BBQ of wanneer we veel gasten te eten krijgen. Je maakt in een handomdraai voor minstens 8 personen een salade, ideaal vind ik zelf. Bekijk hieronder het videorecept van mijn aardappelsalade.
Ingrediënten voor 8 personen:
*Voor het koken van de aardappelen:
- 1 liter water
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels appelcider azijn
- 1 kilo kruimige aardappelen
Voor door de aardappelsalade:
- 50 ml appelcider azijn
- 6 Amsterdamse uitjes
- Een halve augurk
- 1 zoete ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 bosje dille
- 2 theelepels mosterd
- Snufje peper, zout en knoflookpoeder
- 250 gram mayonaise of yoghurt
- 3 gekookte eieren
*In de video kook ik de aardappelen door ze te garen onder hoge druk in de multicooker. Heb je geen multicooker, kook dan je aardappelen in een pan en gebruik dezelfde hoeveelheid water, zout, appelcider azijn en aardappelen.






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!