Deze aardappelsalade staat op de kaart van elk restaurant in Oostenrijk, hij wordt gemaakt zonder
mayonaise en is lekker licht en fris. Perfect voor bij de barbecue of een ander vleesgerecht.
Aardappelsalade
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels met schil (het is echt noodzakelijk dat je ze niet schilt)
- 1 ui, gesnipperd
- 200 ml runderbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische variant)
- 50‐70 ml appel- of wittewijnazijn (gebruik géén witte balsamico)
- 2 el. olie (zonnebloem, koolzaad of lichte olijf)
- zout, peper
Bereiding
- Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de dressing.
- Verwarm de bouillon, de azijn, de ui en de olie in een pannetje, maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en
peper. - Als de aardappels gaar zijn, pel je de schil er af. dit doe je als ze nog heet zijn. (Je kunt de aardappels op een vork prikken en dan met een mesje de schil eraf trekken.)
- Snijd de aardappels in plakjes en laat ze afkoelen in de dressing.
- Laat de salade nu afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te worden.
- Je kunt de salade nu serveren.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!