Naarmate ik onze Airfryer meer ben gaan gebruiken merk ik dat ik steeds makkelijker iets maak wat niet uit een doosje komt met Airfryer aanwijzingen. Zoals jij waarschijnlijk op dit recept bent uitgekomen zo speur ik ook het internet af naar recepten en bereidingen. Kip uit de Airfryer leek me heel tof om te maken maar een hele kip nog net een stap te ver. Dus ik begon met kipdrumsticks. Na een aantal keer testen met verschillende baktijden en temperaturen had ik de perfecte combinatie te pakken. Bekijk hieronder hoe ik de kipdrumsticks heb gebakken:
Ingrediënten:
6 kipdrumsticks. Ja zo simpel is het deze keer. Ik heb voor dit recept kipdrumsticks gebruikt die gekruid in de supermarkt lagen. Hoewel ik het erg leuk vind om kipdrumsticks zelf te kruiden is dit natuurlijk wel heel erg makkelijk en ook erg lekker.
berkenbos zegt
Leuke blog om te lezen, maar eerlijk gezegd krijg ik mijn drumsticks niet zo mooi bruin en vaker is binnen niet helemaal door gekookt. Als ik hem wel laat door koken dan brandt mijn kip aan. Waar ligt mijn fout?
Marijke zegt
Het kan zijn dat de kip te lang op een hoge temperatuur bakt. Heb je de kipdrumsticks zoals in het filmpje gemaakt of gaar je ze bijvoorbeeld een langere tijd op een hoge temperatuur? De kipdrumsticks heb ik zelf een aantal keer gemaakt met wisselende resultaten. Wanneer ik de kip lang op een lage temperatuur in de Airfryer bakte dan was de kip niet altijd gaar en had de kipdrumstick zeker geen knapperig velletje. Of ze waren te gaar en weer zonder knapperig velletje. Nu ik de kipdrumsticks twee keer bak, eerst op een hoge temperatuur en daarna op een lage temperatuur is het resultaat er goed.
Miriam Kleborn zegt
10 minuten op 160, leg ze daarna met de bovenkant naar onder op een bord, airfryer verwarmen tot 200, vervolgens 10 minuten op 200. Gaar klaar sappig en knapperig! Doe t zo al jaren. Ik heb een airfryer van Tristar, wellicht dat t merk er ook toe doet? (Want frieten blijven in deze slap en bleek, maar kippenpootjes niet dus)