Schnitzel met broccoli en gebakken aardappeltjes is voor mij echt comfort food maar wat ik absoluut niet lekker vind is als de gebakken aardappeltjes zo gebakken worden dat ze al het vet uit de pan opgezogen hebben en dus vettig en slap op je bord liggen. Nu vind ik het handig om krieltjes te bakken in plaats van aardappeltjes, die rollen zo lekker door de pan en onze kinderen zijn er ook nog eens gek op. Maar in de pan bak ik ze niet meer. Ik gebruik tegenwoordig de Airfryer en een klein beetje olie. Mijn eerste pogingen in de Airfryer waren al best succesvol. De aardappeltjes even mengen met een klein beetje olie en dan 15 minuten bakken op 200 graden. Tussendoor eventueel omscheppen en je hebt lekkere aardappeltjes. Ze waren alleen niet altijd even knapperig en dat heb ik nu opgelost. Bekijk hieronder hoe je knapperige gebakken aardappeltjes krijgt uit de Airfryer:
Wat heb je nodig voor dit recept:
- 500 gram krieltjes (eventueel gekruid)
- 1 eetlepel olie (ik gebruik zonnebloemolie)
- Een Airfryer of heteluchtfriteuse
- Een aardappelstamper
- Een bak
- Een lepel
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!