Ondanks dat het schoonmaken van de Airfryer niet mijn favoriete hobby is koken we er wel heel vaak mee. Meestal gebruiken we de Airfryer voor het roosteren van kikkererwten, het afbakken van broodjes of voor het bereiden van snacks. Maar ook vlees bakken we er steeds vaker in of een stukje vis. Zo nu en dan halen we kibbeling of een lekkerbekje bij de visboer. Super lekker en je hebt toch het idee dat je nog enigszins gezond bezig bent want je eet immers vis. Bij de visboer kom ik niet elke week dus ik dacht ik haal het een keer bij de supermarkt. Minder lekker was mijn idee maar in de Airfryer was tot nu toe alles wat ik maakte goed gelukt dus moest dit ook lukken. En ja hoor, super zacht van binnen en lekker crunchy en knapperig van buiten. Het enige nadeel, de lekkerbekjes waren zo snel op dat ik spijt had dat ik niet meer had gekocht. Bekijk hieronder hoe ik de lekkerbekjes bak ik de Airfryer:
Tips voor het bakken van lekkerbekjes in de Airfryer:
- Bak ze echt in de Airfryer, uit de oven of pan vind ik minder lekker omdat er geen knapperig korstje ontstaat
- Zij jouw lekkerbekjes wat kleiner, bak ze dan 10 minuten en kijk of ze gaar zijn
- Eet de lekkerbekjes met een sausje of bij een rijstschotel
- Mijn lekkerbekjes bleven een beetje plakken aan de onderkant, dat kun je eventueel voorkomen door de onderkant van de lekkerbekjes in te smeren of sprayen met olie
Petra zegt
Vraagje Welke airfyer gebruikt U?Groetjes Petra
Florian zegt
Wij gebruiken momenteel een Philips airfryer.