Onderzoek gedaan aan de Oxford University toont aan dat we écht meer genieten van eten en drinken als we er gepaste muziek bij horen. Zoals dat met zoveel resultaten van onderzoek gaat denk je vast “ja, natuurlijk” maar het is belangrijk om het toch wetenschappelijk te kunnen onderbouwen: eten en drinken smaken beter in de juiste omgeving. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol.
Alles smaakt beter met muziek
Een Frans gerecht leek beter te smaken als het werd gegeten onder begeleiding van een Franse accordeon, terwijl Puccini extra smaak gaf aan een pastagerecht. Deze resultaten konden gereproduceerd worden voor Duitse, Spaanse en Griekse gerechten. Er bestaat een logische verklaring voor deze resultaten. We proeven volgens de psycholoog met onze zintuigen, niet met onze monden. Het is niet de tong die het eten proeft, maar het zijn de hersenen die de mond klaarmaken voor smaakervaringen.
Lees verder: Alles smaakt beter met muziek
Reageren op bovenstaand nieuws over Alles smaakt beter met muziek of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!