In de asperge-tijd (tussen moederdag en vaderdag) ontkom je er niet aan om asperges te eten, en dat is geen ramp want ze zijn heerlijk en gezond. Alleen als je zoveel asperges hebt, dan is het wel eens leuk om ze eens op een andere manier klaar te maken. Mijn zwager (die van de truffel) stuurde mij zijn recept voor het maken van asperges. Het is een typisch “als je kunt koken dan kan je ermee uit de voeten”-stijl recept; geef er je eigen draai aan en maak het recept van jezelf voor de lekkerste asperges gekookt in de oven.
Je gebruikt bij dit recept voor asperges ook de schillen, de schillen van de asperges bevatten veel smaak en het is lekker om deze hun smaak af te laten geven in het vocht waarin je de asperges gaart. Schil dus de asperges en bewaar de schillen.
Hieronder het recept zoals ik dat van de Chef kreeg:
Water opzetten met laurier, nootmuskaat, boter, klein beetje suiker, zout en groentebouillon. Aan de kook brengen en schillen erbij, 15 min laten trekken.
Asperges in water laten bekomen, kontje eraf snijden en in ovenschaal leggen. Bouillon erop en alufolie.
1 minuut laten koken en dan na 3 minuten de folie eraf halen en af laten koelen in het vocht.
Je merkt: je moet een beetje kunnen koken om dit recept tot een goed einde te brengen. Ik hoop dat je het wilt proberen en mij kunt laten weten wat je van de asperges vindt die je met dit recept hebt gemaakt!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!