Met een combinatie van asperges en zalm zit je vrijwel altijd goed: licht verteerbaar, smaakvol en gezond. Asperges waren 2750 jaar geleden al een geliefde groente bij de Egyptenaren en ook de Romeinen aten ze graag, maar na de val van het Romeinse rijk bekoelde de liefde voor deze groente totdat het door de Arabieren werd meegebracht naar Spanje, waarvandaan het langzaam weer op het menu werd gezet in Europa. Een herontdekte groente dus, pas sinds de 19e uuw verbouwd in Nederland en nu een geliefd product van ‘eigen bodem’.
Recept voor Asperges met zalm uit de oven
Dit recept is heel eenvoudig en snel te maken als je eigenlijk iets anders te doen hebt. Het enige dat je hoeft te doen is af en toe is in de ovenschaal te doen en deze weer in de oven te zetten, zo bouw je het recept langzaam op. Lekker als het mooi weer is en je liever in de tuin of terrasvan het voorjaarszonnetje wilt genieten!
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes of andere jonge aardappels (kleintjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 asperges (schoongemaakt, geschild en gehalveerd)
- 2 handen cherrytomaatjes
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 zalmfilets (ongeveer 140 gram per stuk)
- Handje basilicumblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Doe een eetlepel olijfolie in een ovenschaal en doe daar de aardappels bij (als je grote aardappels hebt snijd ze dan even doormidden of maak ze nog kleiner)
- Zet de ovenschaal met aardappels 20 minuten in de oven totdat de aardappels beginnen te bruinen
- Doe nu de oven open en leg de asperges in de ovenschaal bij de aardappels, sluit de oven weer en laat alles nog 15 minuten op 200 graden garen
- Haal de ovenschaal nu uit de oven, voeg de cherrytomaatjes toe samen met de azijn en leg de zalmfilets tussen de groenten in de schaal
- Druppel de overgebleven olijfolie over de ingredienten in de schaal en zet het geheel weer in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten totdat de zalm gaar is
- Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de basilicumblaadjes toe
Verdeel de inhoud van de ovenschaal nu over twee borden
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!