Dit is een typisch zomers gerecht: een salade van avocado, zalm, pasta en fruit. Het is heerlijk fris en, zeker als het fruit goed rijp is, verrassend mooi en lekker. De combinatie lijkt misschien wat vreemd, maar geloof me: dit is een gerecht waar je positief verrast over zult zijn, en je gasten ook!
Avocado zalm salade recept
Je kunt de begakken zalm in dit gerecht vervangen door gerookte zalm, of gerookte kip. Als je de gebakken zalm vervangt dan ben je ook sneller klaar met de bereiding.
Ingrediënten
- 200 gram pasta (ik heb tagliatelle gebruikt)
- 1 moot zalm, gekruid
- 1 avocado
- Halve komkommer
- 2 wilde perzikken
- 1 sinaasappel
- 1 appel
- 150 gram sla
- Snufje zout
- Snufje peper
- Halve citroen
- Schijfje citroen (garnering)
[soliloquy slug=”avocado-zalm-salade-recept”]
Bereiding
- Kook de pasta gaar en spoel deze af met koud water zodat de pasta niet verder gaart
- Gaar de gekruide zalm met wat citroensap 20 minuten in de over op 200 graden Celsius (als je ongekruide zalm hebt: wrijf in met wat citroensap, zout en peper)
- Snijd de avocado in blokjes (als hij goed rijp is kun je met schil en al snijden, daarna pel je de schil van elk blokje af, hierdoor houd je mooie blokjes over)
- Snijd de halve komkommer in blokjes
- Snijd de appel in partjes, schil en snijd de sinaasappel in partjes en snijd de (wilde) perzikken in stukjes
- Was de sla en verdeel deze over de borden
- Leg op de sla de pasta
- Leg op de pasta het fruit
- Leg op het fruit de zalm uit de oven
- Giet wat van het vocht van de zalm over het gerecht
- Strooi wat zout en peper over het gerecht
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!