Twee barbecue-professionals legden onlangs bij Omroep Brabant uit dat je geen spiritus moet gebruiken voor het aansteken van je barbecue, en ook geven ze andere tips, zo raden ze aan een thermometer te gebruiken die je in het vlees kunt prikken om zo te zien welke temperatuur je vlees bereikt heeft en dus of het gaar is of nog even moet grillen. Vooral bij kip is het zeer verstandig om te meten of het vlees goed gaar is aangezien salmonella-besmetting gevaarlijk kan zijn.
Vlees is een natuurproduct en daarom nooit egaal van structuur, wat het lastig maakt om elk stuk vlees goed gaar te laten worden maar ook weer niet te droog. Een thermometer biedt uitkomst voor het perfect garen van je vlees, zowel op de barbecue als in een grillpan of koekenpan. Zelf gebruik ik een eenvoudige thermometer die je in het vlees prikt en die na een paar seconden de temperatuur met een wijzertje (analoog) aangeeft, het is de meest eenvoudige barbecue thermometer die ik kon vinden, ik wist niet hoe vaak ik deze zou gaan gebruiken en dan is het aanschaffen van een geavanceerde thermometer een beetje overdreven. Ik merk echter dat ik hem vaak gebruik tijdens het koken, want ook bij het maken van rollade of lamsbout is het handig te weten wat er binnen in het vlees gebeurt. Ik denk er over een digitale vleesthermometer te kopen die op afstand uitgelezen kan worden, zodat je de oven of barbecue dicht kunt laten en toch kunt meten hoe warm het vlees van binnen is.
In het overzicht hieronder vind je BBQ thermometers te koop bij verschillende webshops:
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!