Onderstaande vraag werd aan ons gestuurd via het contactformulier:
Geachte heer/mevrouw,
Ik heb een geëmailleerde braadpan. Er is een stukje emaille aan de binnenzijde onderkant af. Kan dit kwaad? I
s het gevaarlijk een stukje emaille op te eten?
Mvg,
B.
Geachte heer/mevrouw B.,
Het is, voor zover ik weet, potentieel gevaarlijk email binnen te krijgen, omdat het gemaakt is van gesmolten glas. Ik zou deze pan, waarbij een stukje van het email af is, niet meer gebruiken (afhankelijk van hoe groot de beschadiging is).
Het email is een beschermlaag over het materiaal waarvan de pan gemaakt is (ik gok plaatstaal of gietijzer). Dit materiaal dient beschermd te worden, en daar is het email voor. Het metaal kan zonder deze bescherming gaan roesten.
Dus op de vraag “kan dit kwaad” kan ik alleen maar antwoorden: dat hangt ervan af wat je met “kwaad” bedoelt.
Wellicht is het raadzaam wat meer te lezen over email, bijvoorbeeld op Wikipedia.
en dan zelf de conclusie trekken of u de pan nog wilt gebruiken of niet.
Ik hoop dat ik u heb kunnen helpen.
Geef een reactie