Rode bieten zijn erg gezond, en lekker zoet. Je kunt rode bieten koken maar ik vind ze het lekkerst in een salade. Zeker in de zomer is een maaltijdsalade veel aantrekkelijker dan een zware, warme maaltijd, en dan zijn rode bieten een goede basis voor een salade: een bietensalade. Je kunt variëren wat je maar wilt, hieronder vind je een recept waarbij zowel groenten als fruit zijn gebruikt, samen met pasta om het compleet te maken.
Bietensalade recept – variatietips
Je kunt noten en kaas toevoegen om het nog veelzijdiger te maken. Je kunt in plaats van bleekselderij ook ui gebruiken, maar houd er dan rekening mee dat dit de smaak volledig verandert: de ui overheerst heel erg. Als je ui gebruikt voeg dan zeker wat noten, kaas en bijvoorbeeld rozijnen toe om het scherpe van de ui wat te compenseren.
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 4 rode bieten – gekookt (te koop in een verpakking in de supermarkt)
- Ongeveer 100-200 gram gekookte pasta (restje van de dag ervoor?)
- 1 komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 appel
- 1 sinaasappel (je kunt ook grapefruit gebruiken)
- Twee eetlepels yoghurt
Bereiding
- Als je geen gekookte paste hebt, kook dan eerste de pasta, giet deze af als het gaar is en laat afkoelen
- Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden
- Schraap met een theelepel de zaadjes uit de komkommer
- Snijd de helften komkommer in stukjes (het zijn dan stukjes in de vorm van een ‘C’)
- Was de wortel en snijd deze in kleine stukjes
- Snijd de bieten in grove stukken
- Schil de appel en snijd in stukjes
- Was de bleekselderij (zit vaak vol met zand!) en snijd deze in kleine stukjes
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes (zorg dat je pitten verwijdert), ik snijd het witte altijd weg van de sinaasappel omdat ik dit niet lekker vind, je kunt dit er aanlaten als het je niet deert
- Doe alles in een grote kom en voeg de yoghurt toe
- Roer de ingrediënten goed door elkaar en serveer
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!