Lees verder over:

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

Reacties

 1. Jolanda zegt

  Beste Florian,
  Ik hoop dat deze website nog in werking is.
  Ik heb inductie en n BK braadpan aangeschaft, zwart/blauw en na 1 X gebruik na sudderen van de sudderlappen is de bodem ( die niet aangekoekt was of aangebakken) bodem helemaal met wit uitgeslagen vlekken en stroef.
  Ik heb de gebruiksaanwijzing netjes gevolgd, langzaam opgewarmd met boter in de pan, toen stap voor stap iets hoger tot de boter heet genoeg was voor de lapjes…ging prima..lekker gesudderd op stand 1-2 onder af en toe omdraaien vr lapjes.
  Heb ik n miskoop, aangezien ik eigenlijk de gietijzeren Le Creuset wilde maar twijfelde of deze niet te zwaar was voor mij ( ben 66 en wat kracht verminderd☺️).

  Ik vraag mij ook af of de gietijzeren pan dit verschijnsel ook zal krijgen na eerst braading, stroeve bodem( witte uitslag zal je niet zien op de lichte bodem.

  Ben heel benieuwd naar jouw advies.

  • Florian zegt

   Ik vermoed dat de BK pan een plaatstalen pan is, die zijn inderdaad een stuk lichter dan de gietijzeren pannen van Le Creuset. Het is mijn ervaring dat alle pannen verkleuren, en dat ze altijd wel een beetje ruw worden (witte uitslag heb ik geen ervaring mee omdat de gietijzeren pannen die ik heb (gehad) een witte binnenkant hebben), dus dat is dan niet goed waar te nemen.
   Over het algemeen is het zo dat BK goede pannen maakt, maar dat van een pan van (bijvoorbeeld) €50 niet dezelfde prestaties verwacht kunnen worden dan van een pan van €150.
   Los daarvan is de vraag denk ik of de BK pan nog goed werkt: kunt u er nog goed in braden?
   Als dat zo is dan lijkt het mij niet dat u een miskoop hebt gedaan – pannen worden altijd wat stroever en verkleuren door gebruik, en voldoende vet gebruiken tijdens het bakken is altijd nodig – in de ene pan wat meer dan de andere.

   Ik zou de pan eventjes insmeren met wat plantaardige olie, dan kan dit in de poriën van de coating trekken en de pan zo wat minder stroef maken. Dit is een goede routine om te doen na het afwassen van de pan: even een drupje olie in de binnenkant wrijven, met de hand (pas op met sieraden) of een stukje keukenpapier. Zo blijft de pan mooi vettig en bakt hij beter.

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.