Bodum is een grote fabrikant van cafetières in Europa. Er zijn vele verschillende modellen beschikbaar en de fabrikant lijkt altijd wel weer een nieuw model te introduceren, dus er is er altijd wel eentje die geschikt is voor jouw manier van koffie zetten. Toegegeven: het merk is niet meer zo populair als het een aantal jaren geleden was, maar met de altijd weer terugkerende liefde voor lekkere koffie, in combinatie met het steeds groter wordende besef dat zelf maken ook gewoon heel leuk is om te doen, lijkt het erop alsof de cafetière, en daarmee ook Bodum, weer op meer aandacht kan gaan rekenen.
Bodum cafetières
De Bodum Cafetiere Brazil heeft een handig reisformaat, is licht in gewicht en evengoed heel mooi om te zien. Filterzakjes zijn overbodig evenals stroom en toch kun je overal de lekkerste koffie zetten. Ook voor een eenpersoonshuishouden is deze cafetiere koffiemaker een ideaal formaat. Bij de cafetiere van Bodum zijn de Bodum glazen erg mooi. Je hebt deze glazen in verschillende maten, voor espresso, cappuccino en thee. Zelf heb ik de Bodum Pavina, erg stijlvol, drinken lekker en de koffie blijft vrij lang warm. Wel is er bij mij inmiddels een glas gesneuveld, het blijft toch glas en dat is kwetsbaarder dan aardewerk. De verschillende uitvoeringen van de Bodum Brazil cafetière vind je hieronder:
Bol.com
Bodum Eileen
De Bodum Cafetieres Eileen is een cafetière gemaakt voor de “hectiek van de drukke Parijse cafe’s”, iets waar ik me niet zo veel bij voor kan stellen aangezien het een 8-kops cafetiere is (0.5L) en ik denk dat er wel wat meer koffie wordt gedronken en dus ook gezet in een druk Parijs’ cafe, maar dit mag de pret voor thuis niet drukken!
Nadat ik de kleinere Bodum Chambord French Press van mijn vriendin kapot heb laten vallen zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe cafetiere, en vonden de Bodum Eileen meteen een van de mooiere en betaalbare modellen. Omdat ikzelf meer een espresso liefhebber ben hadden we reeds een bonenmaler in huis (Rancilio Rocky) en kunnen we gelukkig bonen malen en daarna direct gebruiken, iets wat de smaak zeer ten goede komt. De Bodum Eileen wordt geleverd met maatschepje en het is voor onze smaak precies een goede maat: één schepje vers gemalen koffie per kop. Water na het koken op de koffie gieten, roeren, afsluiten met de dop en een paar (vier) minuten laten staan, daarna zachtjes de knop naar beneden drukken voor een perfecte kop koffie. Het naar beneden drukken van het filter gaat soepel en solide, geen gewiebel. De knop zelf is massief, niet hol aan de onderkant en het geheel voelt robuust aan. De cafetiere na gebruik direct schoonmaken is eenvoudig en raadzaam, zo voorkom je de smaak van oude koffie en houd je de cafetiere mooi schoon. Let er bij het schoonmaken op dat je het aandrukmechanisme (zeef en veer er omheen) goed schoonspoelt met schoon water. Als het kan tijdens het schoonmaken van de glazen kan de kraan wegdraaien om te voorkomen dat je het glas stukslaat tegen de kraan… Mensen die denken dat een cafetiere ouderwets is en minder lekkere koffie produceert: probeer eens een cafetiere in combinatie met vers gemalen koffie, je zult versteld staan van de rijke volle zachte smaak, de eenvoud van bereiden en de elegante manier van koffie zetten. Een overzicht van Bodum Eileen cafetières vind je hieronder:
Bodum cafetières overzicht
De inhoud van de caftières wordt weergegeven in kopjes of in liters, dit kan nogal verwarrend zijn als je niet weet wat er wordt bedoeld. Voor de afmetingen van de Bodum cafetières geldt:
- 3 kops = 0,35 liter
- 4 kops = 0,50 liter
- 8 kops = 1 liter
- 12 kops = 1,5 liter















Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!