Een echt wintergerecht dus heerlijk waneer de dagen weer korter worden, de wintertijd ingaat, het buiten koud is en je ‘savonds echt trek hebt.
Boerenkoolstampot maken voor 2 personen
Bereiding
- Doe 500 gram geschilde aardappels en 300 gram boerenkool in een grote pan.
- Voeg een laag water een snufje zout en een scheutje azijn toe en laat 20 minuten koken (de aardappels moeten goed zacht worden)
- Giet het kookvocht af en stamp met een stevige pureestamper alles door elkaar.
- Breng de stamppot op smaak met zout, peper en/of een beetje nootmuskaat.
Puree maken
Voeg tijdens het stampen wat warme melk, kookroom of creme fraiche toe voor een volle romige smaak. Is de puree wat flauw voeg wat azijn toe of voor een frisse smaak wat gesneden peterselie.
Wat serveer je bij de boerenkoolstampot
Rookworst, eventueel de magere variant van Unox of Albert Heijn, een vegetarische rookworst of hachee.
Meng voor een extra bite wat uitgebakken spek door de boerenkoolstampot.
Boerenkool combineert goed met zure producten, zilveruitjes, augurken of piccallily. Mosterd voor bij de rookworst mag ook zeker niet ontbreken.
NB; wanneer je boerenkool zelf gaat snijden gebruik dan alleen het blad van de boerenkool en niet de harde stelen/nerf, deze zijn niet smakelijk. Snijd de boerenkool in smalle repen.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!