• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten
  • Leren koken

Bomboloni recept – Een Italiaanse donut

Laatst bijgewerkt door Florian op 2 augustus 2015 - Reacties:1

Bomboloni recept - Een Italiaans donutAls je in Florence, Italië, hebt rondgelopen dan is je misschien opgevallen dat enkele cafés warme Bomboloni aanbieden, voornamelijk aan het einde van de middag. Bomboloni zijn ballen van zoet deeg, gefrituurd en daarna bestrooid met suiker. Meestal zijn het ronde ballen of in de vorm van een donut, vaak gevuld met room, jam of chocola. In tegenstelling tot de Duitse variant van dit gerecht, de Berlinerbol, wordt voor het maken van bomboloni geen ei gebruikt, waardoor het iets lichter verteerbaar is, iets lichter, maar nog steeds een stevige hap. Het recept voor bomboloni is erg simpel, en je hebt alle ingrediënten waarschijnlijk wel in huis.

 

Bomboloni recept

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem (“00”)
  • 80 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 20 gram verse gist (of 15 gram droge gist)
  • Citroenrasp van de schil van 1 citroen
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Voeg bloem, suiker, boter, citroenrasp, een mespuntje zout en gist bij elkaar (droge gist even oplossen in een klein beetje lauw-warm water).
  2. Kneed de ingrediënten tot een deeg dat aanvoelt als brood deeg.
  3. Laat het deeg nu op een warme plaats afgedekt rijzen
  4. Rol het deeg nu met een deegroller uit tot een dikte van 1 centimeter
  5. Druk nu rondjes uit het deeg met een glas of vormpje, gebruik twee verschillende maten om donuts te maken
  6. Rol het overgebleven deeg nogmaals uit en steek weer rondjes uit
  7. Laat de rondjes nu nogmals rijzen gedurende een uur met een theedoek afgedekt, bestrooi ze met wat bloem zodat ze niet vastplakken aan de theedoek
  8. Bak nu de rondjes in een grote pan met olijfolie, de rondjes moeten vrij kunnen bewegen in de pan (zoals met het bakken van oliebollen)
  9. Rol de bomboloni nu in suiker en vul ze eventueel met jam, room of chocola. (De room die wordt gebruikt voor het vullen van bomboloni is gelijk aan die voor Zuppa Inglese).

 

 

Buonissimi!

 

Lees verder over:

  • ➣ Halloween koekjes recept
  • ➣ Gehaktballen in tomatensaus uit de slowcooker
  • ➣ Chocolademelk maken – Tropische chocolademelk recept
  • ➣ Slowcooker bloemkool recept – Hele bloemkool
  • ➣ Smoothie maken met een keukenmachine
  • ➣ Spinaziesalade recept – spinaziesalade met broccoli en zongedroogde tomaten
  • ➣ Slowcooker vis curry recept – Maak de lekkerste witvis in de slowcooker
  • ➣ Snelle Roomboter limoencake recept


1 Reactie

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Zuppa Inglese – Recept voor een Italiaans toetje
Pasta met paddestoelen – recept »

Reacties

  1. VisGuppy zegt

    3 december 2021 om 13:45

    Hoe lang duurt de eerste rijs en op hoeveel graden in de olijfolie worden ze gebakken?

    Beantwoorden

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in