Bonen zijn gezond, ze bevatten veel koolhydraten en zijn een goede vleesvervanger. En bonen zijn veelzijdig en lekker, tenminste, dat vind ik. De teelt van bonen is ‘eenvoduig’, dat wil zeggen: niet belastend voor het milieu en daardoor gebeurt dit op grote schaal. Je kunt bonen eten in vele gerechten ‘als boon’, maar je kunt er ook een pasta van maken, en dat is weer eens wat anders: een verrassende smaak en als voorafje of tussendoortje erg geliefd. Het recept is zeer eenvoudig en snel klaar en de ingredienten zijn lang houdbaar dus je kunt ze altijd op voorraad hebben. Handig als je onverwacht bezoek krijgt en zeker als er vegetariërs bij zijn!
Recept bonenpasta
Ingrediënten
- 1 blikje 200 gram kidneybonen
- 1 blikje 200 gram kikkererwten (deze kun je ook vervangen door een ander soort bonen of erwten)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook.
- Spoel de bonen en erwten af in een vergiet.
- Fruit de ui in wat olie in een koekenpan en voeg de bonen, erwten en knoflook toe en bak dit even kort mee.
- Voeg nu de kruiden toe en als je de kruiden goed ruikt pureer het geheel dan met een staafmixer in de pan.
Je bonenpasta is klaar!
Je kunt de bonenpasta het beste eten op een wrap, doe er wat rauwkost bij zoals een blaadje ijsbergsla en een beetje yoghurt als frisse verrassing.
De bonenpasta ziet er van zichzelf niet erg aantrekkelijk uit, maar de smaak is erg goed, de structuur prettig en het is voedzaam en gezond, dat moet het uiterlijk toch wel kunnen overwinnen denk ik.






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!