Een salade van broccoli past bij heel veel gerechten. Omdat je broccoli kort kunt koken en daardoor knapperig houdt leent deze groente zich prima voor salades. Maak de smaak compleet me spek, noten, appel en cranberries en je hebt een salade die ook als maaltijdsalade kan fungeren. Lekker als lunch met een broodje of naast een soep!
Broccoli salade recept (voor 2 pers)
Ingrediënten
- Ontbijtspek, in kleine stukjes gesneden
- Flinke broccolistronk, in roosjes
- Cashewnoten
- Rode ui, in kleine stukjes gesneden
- Appel, in kleine stukjes
- Gedroogde cranberries
Voor het sausje
- Kwark + mayonaise en peper (light variant) of Crème fraîche + mayonaise en peper
Bereiding
- Bak het spek krokant,
- rooster de cashewnoten.
- Blancheer de broccoli gedurende 3 min; giet er ruim kokend water over in een pan, laat dit vervolgens 3 min. staan.
- Na 3 min. is de broccoli klaar (moet ook een beetje knapperig zijn
- Giet de broccoli af
- Doe de spek, de appel, de ui, de cashewnoten en gedroogde cranberry’s bij de broccoli een grote kom (evt. de appel van te voren besprenkelen met citroensap om te voorkomen dat het verkleurt).
- Meng een sausje van kwark, mayonaise en peper naar smaak. Ik doe meestal net iets meer kwark dan mayonaise, maar dit valt aan te passen.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!