Broccoli is het hele jaar door verkrijgbaar en goed te combineren met aardappelen, pasta, rijst, vlees of vis. Ook een broccolisalade smaakt prima dus divers is broccoli zeker. Broccolisoep is natuurlijk een voor de hand liggende keuze voor een groente die zo breed verkrijgbaar en betaalbaar is. Daarom hierbij een recept voor broccolisoep met een bijzondere smaak, licht verteerbaar dus ideaal als amuse.
Stevige broccolisoep recept
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
- Ongeveer 150 gr broccoli
- 1 liter groentebouillon (zelf gemaakt is het lekkerst)
- 4 eetlepels olijfolie
- 30 gram geschaafde amandelen
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Breng de groentebouillon aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
- Giet ze af en vang een kopje van de bouillon op. Laat de broccoli snel afkoelen.
- Pureer de broccoli met de olijfolie en een beetje van de bouillon. De puree mag stevig zijn, maar niet te dik. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.
- Serveer de broccolisoep in glaasjes en garneer het met de geroosterde amandelen.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!