Om me een klein beetje voor te bereiden op de Paas-lunch die we binnenkort organiseren voor de familie ging ik op zoek naar een makkelijk recept wat ik voor een grote groep mensen kon maken. Ik kwam al snel uit op Brabantse worstenbroodjes; want die hebben we niet in Noord-Holland, waar we wonen. Gelukkig komt mijn familie uit Brabant (Den Bosch) en heb ik op die manier een lading Brabantse worstenbroodjes kunnen bemachtigen die nu geduldig in de vriezer wachten tot ze met Pasen opgegeten kunnen worden. Maar ja, wat eet je erbij? De titel van dit bericht verraadt het al; ik maak broccolisoep. En natuurlijk heb ik mijn recept getest en laten proeven door mijn man en dochter. De soep is goedgekeurd en mijn voorbereidingen voor de Paas-lunch zijn bijna klaar. Nog een aspergesalade bedenken en afbakbroodjes kopen voor diegene die geen worstenbroodjes wil en de lunch is compleet. Bekijk hieronder het videorecept van de broccolisoep:
Ingrediënten voor 4-5 personen:
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook gesneden of geperst
- 500 gram broccoliroosjes (koop een broccoli van ongeveer 650 gram, je houdt ongeveer 500 gram roosjes over)
- Een handvol bieslook en nog wat ter garnering
- 1.5 liter groentebouillon van 3 groentebouillon blokjes
- 150 ml crème fraîche
- 100 gram gerookte kip of gerookte zalm (of je zet beide op tafel zodat de gasten kunnen kiezen)
marijke zegt
Hoi Marijke,
Bedankt voor het recept. De slowcooker pruttelt :-)
Maar: ik denk dat 150ml bouillon niet klopt. Moet het niet 1500ml zijn?
Marijke zegt
Hoi Marijke,
Dat klopt, bedankt voor je bericht. Ik heb het meteen aangepast in dit artikel en in de beschrijving van de video staat het ook vermeld. Nogmaals bedankt en ik hoop dat het smaakte :-)