Dit recept voor brownies in de slow cooker is een recept dat niet zo veel tijd kost en toch fantastisch lekker is. Ik zocht een toetje om te maken in de slow cooker waar ik niet tot middernacht op hoefde te wachten. Deze brownie cake, want dat is het in feite, is binnen twee en een half uur klaar in de slow cooker en smakt uitstekend, mits je van chocola houdt… Ik was aangenaam verrast omdat hij ook de volgende dag, bij een kopje koffie, heerlijk is, en dat kwam goed uit want het wordt een flinke hoeveelheid. Machtig is het niet want er gaat geen boter of melk in, ook wel eens prettig, toch?
Dit recept maakt een brownie-achtige cake, die je netjes in punten kunt snijden. Hij rijst niet tot cake-proporties maar blijft mooi stevig en zacht.
Ingrediënten
- 130 gram bloem
- 160 gram suiker
- 30 gram cacao
- 1/4 theelepel zout
- 30 gram plantaardige olie (zonnebloemolie of arachideolie bijvoorbeeld)
- 1 theelepel amandel-aroma (of een ander aroma dat je lekker vindt, vanille is ook erg lekker)
- 2 eieren
- 3 eiwitten (het eigeel heb je niet meer nodig)
- 60 gram pure chocolade (gesmolten)
- 30 gram walnoten
Aanvulling juli 2017
Wil je een iets luchtiger resultaat? Gebruik dan niet 130 gram bloem maar 65 gram bloem en 65 gram zelfrijzend bakmeel. Dit geeft een minder compacte variant, die ik zelf lekkerder vind.
Bereiding
- Meng de bloem, suiker, cacao en zout in een kom
- In een andere kom (ik heb hier de mengkom van mijn keukenmachine gebruikt) doe je de eiwitten, eieren, olie en het aroma. Meng dit goed door met een garde (of zet je keukenmachine aan)
- Voeg nu de inhoud van de eerste mengkom bij dat van de tweede mengkom bij elkaar en meng goed. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe en de walnoten, meng goed door elkaar
- Spray je slowcooker in met olie (als je geen anti-aanbaklaag hebt) en goet het mengsel in de binnenpan van je slowcooker (in een slowcooker met Teflon anti-aanbaklaag of een keramische anti-aanbaklaag is dit inspuiten van de binnenpan niet nodig).
- Doe het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker aan op de lage stand voor 2 uur en 30 minuten
- Je brownies in slow cooker is klaar als de randen gaar zijn en het midden nog zacht.
- Zet de slow cooker uit en kiep de brownies op een bord (ik zet een bord op de binnenpan, waar normaal het deksel ligt, en kiep dan de binnenpan om zodat de brownies op het bord vallen – werkt pirma!)
- Serveer met poedersuiker of blauwe bessen-jam (dit laatste is echt een aanrader!)
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!