Bulgur is een prima variatie op rijst, couscous of qiunoa en is eenvoudig te maken, minder duur dan quinoa en zeker gezond. Een recept met bulgur en sugar snaps, kipfilet en tomaatjes levert een kleurrijke voedzame maaltijd op die lekker pittig, licht verteerbaar en gemakkelijk klaar te maken is. Ook koud is dit gerecht erg lekker dus een bakje in de koelkast is helemaal geen schande.
Bulgur recept met sugar snaps, kipfilet en tomaatjes
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 pakje bulgur (400 gram)
- 200 gram sugar snaps
- 100 gram kipfilet
- 200 gram trostomaatjes
- 2 theelepels Râs al hânout kruiden*
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel sambal
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Water om de bulgur in te koken
*Râs al hânout is een Marokkaans kruidenmengsel dat rondom het middelandse zeegebied veel wordt gebruikt, vooral aan Noord-Afrikaanse kant. Dit kruidenmengsel bestaat doorgaans uit ongeveer 20 verschillende gemalen kruiden waaronder kaneel, kruidnagel, gember en foelie. Dit kruidenmengsel voegt zo veel verschillende smaken toe aan je gerecht dat je er eigenlijk alles mee kunt laten smaken, het is daarom ook gemakkelijk om in huis te hebben. Râs al hânout betekent zoveel als ‘het beste van de winkel’, je zou het kunnen interpreteren als ‘mengsel van het huis’, het beste wat er in de winkel te krijgen is. Elke kruidenhandelaar heeft zijn eigen samenstelling van kruiden dat Râs al hânout heet, en uiteraard is alleen dat het beste. Lees hier meer over Râs al hânout.
Bereiding
- Bulgur in ruim water 10 minuten zachtjes laten koken, daarna afgieten en opzij zetten met het deksel op de pan.
- Sugar snaps ontdraden (snijd met een schilmesje aan beide uiteinden een inkeping in het puntje en trek hieraan de draad uithet boontje aan beide kanten) en daarna 5 minuten zachtjes laten koken, dan afgieten en opzij zetten met het deksel op de pan.
- Ui en knoflook snipperen, daarna in kokosolie fruiten, eerst de ui, pas aan het einde de knoflook kort meefruiten.
- Snijd de kipfilet en tomaat in blokjes en voeg de Râs al hânout kruiden aan de kip en tomaat toe, bak het mengsel totdat de kip gaar is, voeg nu de bulgur en sugarsnaps toe, breng op smaak met zout, peper en sambal en roer nog even goed door in de pan zodat alles goed heet is.
Dien op in een diep bord, smakelijk!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!