Is het feest, dan bak ik graag een taartje. Traditie. Ontspanning en voorpret tegelijk. Elke keer een ander probeersel, want ik vind het dan wèl leuk om iets te maken wat ik nog nooit eerder maakte. Zo zorg ik er dus voor dat koken en bakken nooit een saaie aangelegenheid wordt. Dit keer ontstond er een heerlijke en feestelijke cake, gevuld met pudding, een laagje zelfgemaakte ganache (dat is een chocoladelaagje) en nootjes. Echt eentje die véél te lekker is om voor jezelf te houden en daarmee dus ook écht een lekker recept om te delen. Ik hoop nu al dat jullie ‘m allemaal gaan maken! :D
Ingrediënten voor de cake
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram zachte boter
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- een paar druppels amandel extract (optioneel)
Ingrediënten chocolade ganache
- 200 gram pure chocola
- 200 ml slagroom
Overige ingrediënten
- Een pakje klop klop pudding (vanille)
- Melk (om de pudding te maken)
- Bakje gemengde noten, ongezouten
Benodigdheden
- Grote kom
- Mixer
- Garde
- Ronde springvorm
- Bakpapier
- Keukenweegschaal
- steelpannetje
- lepel
Bereidingswijze
- Voeg alle droge ingrediënten van het cakerecept bij elkaar en meng dit door elkaar.
- Voeg nu de boter en de eieren daar aan toe.
- Mix het geheel 2 minuten lang door elkaar tot er een gladde massa ontstaat.
- Mix nu het geheel nog 2 minuten op de hoogste stand om lucht in het beslag te slaan.
- Bekleed de ronde springvorm met een laagje bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake in het midden van je oven gedurende één uur op 170 graden
- Volg ondertussen de aanwijzingen op het pakje van de klop klop pudding en zet deze voor minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
- Zodra de cake klaar is haal je deze uit de oven en prik je met de achterkant van een houten lepel gaten in de cake. Jawel, dit is geen vergissing! De cake krijgt zo een heleboel gaten.
- Pak de klop klop pudding erbij en schep deze over de cake heen. Laat de pudding in de gaten smelten. Bedek de hele bovenkant met pudding. Je hoeft niet alles op te maken, maar gebruik flink wat pudding.
- Zet de cake (ook al is deze nog warm) in de koelkast voor minimaal een uur.
- Giet de slagroom in een steelpannetje en verwarm deze totdat het bijna kookt.
- Haal de slagroom van het vuur en voeg geleidelijk de kleine blokjes pure chocola toe.
- Blijf roeren totdat alle chocola is opgelost en je ziet dat de massa langzaam een beetje dikker wordt.
- Haal de cake uit de koelkast. Ook al is de pudding geen echte pudding meer. Dat is niet erg!
- Giet nu de ganache over de cake heen, zodat de hele bovenkant bedekt is met chocola.
- Nu is het belangrijk even snel te handelen! Sprinkel nu de noten bovenop de vloeibare chocola. Het is belangrijk dat je dit snel doet, zodat de noten echt gevangen worden in de chocola.
- Zet nu de cake voor een aantal uur in de koelkast. Meest ideaal is om ‘m gewoon een nachtje te laten rusten. Dat betekent dus dat je deze cake het beste ’s avonds maakt…als je niet lang wilt wachten met opeten.
En ik kan me voorstellen dat je niet lang wilt wachten met opeten, want deze cake is écht moeilijk te weerstaan. Dus: heb je binnenkort een feestje en hoort daar een heerlijke taart bij? Probeer deze dan eens. Je hoeft hier geen chef kok voor te zijn, deze cake kan eigenlijk niet mislukken, zolang je de stappen goed volgt!
Super feestelijk op tafel, dit lekkere taartje!
Variatietips
- Je kunt in plaats van gewone cake ook chocolade- of marmer cake als basis gebruiken.
- Je kunt ook krenten door je beslag heen doen, of stukjes appel.
- Je kunt als topping ook witte vlokken nemen, pinda’s of poedersuiker.
- Wil je een andere vulling? Neem dan gewoon een andere smaak pudding of vla…bijvoorbeeld hopjesvla of aardbeienpudding.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!