Een echte italiaanse klassieker, Cannelloni! Door veel mensen ook wel geschreven als canneloni of canelloni. Cannelloni is net zoals de meeste pastasoorten afkomstig uit Italie. Cannelloni wordt ten onrechte vaak manicotti genoemd wat mouwen betekent. Deze pastavariant wordt echter op een heel andere wijze gebruikt en bereid als als cannelonni.Cannelloni is in redelijk wat supermarkten te koop van merken als bijvoorbeeld Barilla.
Bereiding
Geen kant en klare canneloni dit keer maar simpele voorgekookte lasagnabladen.
De lasagnabladen even gekookt, zo’n 3 minuten zodat ze zacht en soepel zijn. De bladen van elkaar halen (een beetje geduld is nodig) en vervolgens de bladen, over de korte afstand, doormidden snijden
Een kleine hoeveelheid van een mengsel van spinazie, gehakt, tomaat en kruiden op een lasagnavelletje leggen en het vel dichtrollen. De rolletjes canelloni in een ingevette overschaal leggen, stapelen van canelloni is geen probleem. Over de canneloni gaat een zelfgemaakte bechamelsaus. Voor het recept voor bechamelsaus klik hier.
Zet de schaal met canelloni 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden)
Tip: wil je de canelloni iets meer bite geven is het lekker om de canelloni te bedekken met een dunne laag tomatensaus of wanneer je dit niet hebt een laagje tomatenpesto. De combinatie tomaat met spinazie is erg lekker en mooi van kleur.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!