Al weken geleden had ik een riend beloofd ceviche te maken. Een gerecht wat hij gegeten had op een van zijn ‘ontdekkingsreizen’. Ceviche zo vertelde hij was een van de lekkerste visgerechten die hij ooit gegeten had. Zelf ben ik niet zo’n vis-eter, ik vind de geur en smaak iets te aanwezig. Niet dat ik nooit vis eet maar het is niet iets wat ik in een restaurant zou bestellen, het is niet mijn favoriet.
Ceviche zou het worden, gewoon omdat onze ontdekkingsreiziger zo enthousiast was. En koken doe je toch ook een klein beetje om mensen te plezieren? Samen met de ontdekkingsreiziger ging ik op pad om de Peruaanse ingrediënten te verzamelen. Niet zo heel erg spannend want de meeste ingrediënten zijn natuurlijk gewoon te koop bij onze oude vertrouwde Albert Heijn. Helaas niet de Peruaanse Aji Amarillo, peruaanse pepers die lijken op paprika’s en minder pittig zijn maar meer smaak hebben dan de Spaanse pepers. Habanero pepers stond er in het recept als alternatief voor de Aji Amarillo maar de zoektocht op internet leverde weinig op. Als alternatief Spaanse pepers in het karretje gelegd….soms moet je nou eenmaal roeien met de riemen die je hebt. En er is ook eigenlijk niets leuker dan alternatieven zoeken voor ingrediënten die je bent vergeten of niet te verkrijgen zijn in Nederland. Onze wereldreiziger was blij verrast, de ceviche smaakte bijna zoals in Peru…..misschien iets zuurder maar misschien kwam dit door de combinatie van de zoete bijgerechten; zoete aardappel, avocado en gekookte maiskolf.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!