Cheesecake is lekker, maar zwaar en zoet. En dit recept voor Japanse cheesecake met witte chocolade is daarop geen uitzondering. Voor de liefhebbers van gezonde recepten, groene smoothies en voedselzandlopers: dit recept kan je overslaan, niets interessants te zien hier. Bekijk vooral de foto’s niet, klik zo snel mogelijk door naar één van de andere recepten, zoals deze avocado komkommer rolletjes.
Cheesecake recept
Het cheesecake recept dat je hieronder vindt is voor de liefhebbers van zoete witte chocolade, al is het niet zo zoet als ik verwachtte voordat ik de cheesecake ging maken, en dat viel me mee, maar vergis je niet: het is een cheesecake!
Je kunt in plaats van witte chocolade ook melk of puur gebruiken, bij puur krijg je een vrij bittere donkere cheesecake, maar met een zoete icing en fruit is dat echt heerlijk!
Ingrediënten
- 3 eieren
- 120 gram witte chocolade
- 120 gram cream cheese (bijvoorbeeld mascarpone)
Bereiding
[soliloquy slug=”cheesecake-recept-japanse-cheesecake-met-witte-chocolade”]
- Eiwit van dooiers scheiden (bekijk hier hoe je dit eenvoudig kunt doen) en het eiwit in de koelkast zetten
- Witte chocolade au bain marie smelten, daarna in een kom omscheppen tot het enigzins afgekoeld is.
- De mascarpone of andere cream cheese toevoegen en goed mengen (Pas op dat de chocola niet te warm is, dan kan de cream cheese gaan schiften)
- Eigeel toevoegen aan de roomkaas met chocolade en weer goed mengen.
- Oven voorverwarmen: 180 graden Celsius
- Eiwit oploppen tot het goed stijf en verviervoudigd is (dit gaat heel goed met een keukenmachine of mixer met ballongarde)
- Daarna eiwit mengen met de rest van het mengsel: Beetje bij beetje eiwit toevoegen en rustig omscheppen met een plastic spatel zodat de lucht er niet uit geklopt wordt.
- Wanneer goed gemengd in een ingevette of silicone bakvorm gieten.
- 15 minuten op 170 graden en daarna weer 15 minuten op 150 graden bakken in de oven (mijn oven kan niet op 170 graden dus ik heb totaal 30 minuten op 160 graden gedaan – prima resultaat)
- Af laten koelen, poedersuiker eroverheen strooien en in stukken snijden
Smullen maar! Erg lekker met vers fruit en gesmolten chocolade…
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!