Lekker als bijgerecht bij andere Mexicaans eten! (In de foto zie je de Chimichangas als wraps in het midden liggen).
Ingrediënten
- 1 kilo magere runderlappen in blokjes
- 200 milliliter water
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 eetlepel azijn (wijnazijn of gewone azijn)
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijn
- Snufje peper
- 12 tortilla’s
- Plakjes kaas ( ongeveer 2 per tortilla)
- Olie om de chimichangas in te bakken
Bereiding
Bak de runderlappen even aan in olie of boter. Voeg alle kruiden toe en bak die even mee. Voeg daarna het water en de azijn toe. Laat op laag vuur stoven tot het vlees zacht is. Het liefst zo lang mogelijk zodat de smaken goed in het vlees trekken. Haal het deksel van de pan en laat het vlees inkoken tot er bijna geen vocht meer over is. Het vlees moet wel goed van de modem af komen. Trek en prak met 2 vorken het vlees uit elkaar. Vul elke tortilla met een beetje vlees en een plakje kaas. Vouw de tortilla’s aan beide zijn naar binnen en rot het dan op als een envelop. Bak de tortilla’s aan beide zijden tot ze goudbruin kleuren. Serveer je chimichangas als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade en guacamole.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!