• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten

Chinese omelet recept – Hoe maak je een Chinese omelet

Laatst bijgewerkt door Florian op 2 augustus 2015 - Reacties:0

Chinese omelet recept - Hoe maak je een Chinese omeletDe Chinese omelet wordt in China geserveerd als fu yung en is een gerecht uit het Chinese Shanghai. Het betekent letterlijk Lotus ei en bestaat meestal uit geklopt ei, ham, bamboescheuten, champignons, gesneden kool en bosui. Als vlees wordt gevarieerd tussen varkensvlees (geroosterd), garnalen, kip, rundvlees of kreeft. In Nederland kennen we de Chinese omelet uit de Chinees-Indonesische keuken als fu yung hai, de omelet wordt dan geserveerd in een zoetzure saus.
Het recept hieronder is voor fu yung, zonder hai dus. Lekker sterk van smaak en erg makkelijk te maken.

 

Chinese omelet recept

Ik heb deze omelet gemaakt op de manier zoals ze dat in Japan doen voor de Tamagoyaki: vouwen van de omelet in de pan. Je kunt zo een dikke omelet maken die toch gemakkelijk goed gaar wordt. Zoals je aan mijn foto’s kunt zien is het niet eenvoudig deze omelet mooi te krijgen, maar hij is wel altijd heel erg leker, dus probeer het eens en laat je verrassen door de smaak!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 eieren
  • Vissaus (scheut)
  • Sesamolie (flinke scheut)
  • Sojasaus (paar keer schudden)
  • Gembersiroop (scheutje) of schepje suiker
  • Peper (optioneel)
  • Fijngesneden groenten zoals champignons, bosui, kool of bamboescheuten
  • Arachideolie (om in te bakken – deze meng je niet door de omelet heen)

Bereiding

  1. Breek de eieren in een kom, gooi de schalen weg
  2. Doe van alle sauzen en de siroop een scheutje bij de eieren, doe wat meer van de sesamolie erbij. Sesamolie is sterk van smaak, maar wees niet te zuinig want het is de smaakmaker van deze omelet. Doe er gerust 3 eetlepels in
  3. Maal wat peper in de je mengsel
  4. Kluts de eieren nu goed door elkaar met een vork
  5. Voeg de groenten toe (optioneel)
  6. Verwarm een koekenpan met hoge rand en voeg een scheut arachideolie toe
  7. Laat de olie op temperatuur komen en voeg het ei-mengsel toe
  8. Begin nu vanaf één kant het stollende ei naar je toe te halen en waar mogelijk om te vouwen (zie foto’s)
  9. Schuif het ei nu van je af naar achterin de pan en vouw het ei weer naar je toe, van onderaf over de kop
  10. Na een paar keer vouwen is je ei gestold en kun je hem in z’n geheel draaien
  11. Bak het ei nu even door zodat het ‘droog’ wordt en er geen rauw ei meer uit komt (zie foto’s)

Je Chinese omelet is nu klaar. Lekker met met taugé, rijst en geroosterd vlees!

 

Lees verder over:

  • ➣ Chocoladecake recept – Chocoladecake maken met een keukenmachine
  • ➣ Pasta recept met zongedroogde tomaten-saus en balletjes recept
  • ➣ Pindasaus recept – Pindasaus maken met pindakaas
  • ➣ Roux en bechamelsaus
  • ➣ Zimbabwaanse Dobi recept
  • ➣ Pittige pindakip met sperzieboontjes uit de slowcooker
  • ➣ Bietensalade recept
  • ➣ Gnocchi recept – Gnocchi met peer en kaas recept


Reageer

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Linzensoep – Recept voor Indiase linzensoep
Lasagne recept – Lasagne met aubergine courgette en mozzarella »

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in