Volgens de Nederlandse Warenwet is chocolademelk een drank die in Nederland met koemelk moet worden gemaakt. Ik vind het echter ook lekker met notenmelk of kokosmelk. Ook hoort het met cacao te worden gemaakt, maar met een combinatie van cacao en chocolade is het ook erg lekker. Natuurlijk kan je ook altijd slagroom toevoegen, dan heb je écht volle chocolademelk, erg machtig, maar ook erg lekker…
Tropische chocolademelk recept (2 personen)
Voor deze tropische chocolademelk houden we ons niet aan de regels en doen we eens wat anders: chocolademelk met een tropisch tintje, omdat gewone chocolademelk altijd nog kan.
Ingrediënten
- Kokosmelk
- Cacao
- Suiker
- Chocolade
Keukengerei
- Pannetje
- Garde
- 2 Bekers
Bereiding
- Vul de bekers met kokosmelk en giet het in het pannetje. Zo weet je dat je precies genoeg melk warm maakt voor 2 bekers.
- Verwarm de melk (het mag niet koken) en doe er 2 eetlepels cacao bij.
- Roer goed met de garde zodat de cacao goed oplost in de melk, cacao is erg ligt dus het wil blijven drijven..
- Voeg 1 eetlepel (of naar smaak meer) suiker toe en roer nogmaals goed door.
- Wanneer er geen klontjes meer te zien zijn voeg je een stukje chocola toe, ik gebruik zelf pure chocola (>70% cacao).
- Nog een keer goed doorroeren zodat ook de chocolade smelt en goed mengt met de melk.
- Schenk de chocolademelk in de bekers en genieten maar.






Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!