Courgettesoep recept voor 4 personen
Benodigdheden
- 3 Ui (wit en/of rood)
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgette
- 2 wortels
- 1 Bouillonblokje (naar smaak)
- Basilicumblaadjes
- Blik tomatenblokjes/gepelde tomaten
- Geraspte (oude/pittige) kaas
- Vet (om in te bakken)
- Water
Optioneel/naar smaak
- Pesto
- Zout
- Peper
- etc.
Bereiding
- Snijd de ui grof in stukjes en fruit deze in een grote pan met wat vet, een paar minuten totdat de ui glazig wordt.
- Was en snij de courgettes in blokjes en doe deze bij de inmiddels gefruite uien.
- Even roeren.
- Was en snijd de wortels fijn en doe deze bij het ui-courgetmengsel.
- Even roeren.
- Pel en pers de knoflook en voeg deze bij het groentemengsel, fruit de knoflook even, je ruikt als het begint te bakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan het mengsel en roer het even om.
- Voeg nu het bouillonblokje en wat water toe zodat het mengsel net onder water staat.
- Voeg nu de blaadjes basilicum toe.
- Laat dit nu ongeveer een half uurtje pruttelen.
- Pureer de groenten nu met een staafmixer in de pan tot een soep. Voeg naar smaak zout, peper, pesto en andere ingredienten toe die je soep nog lekkerder maken en laten aansluiten bij je andere gerechten.
- Garneer de courgettesoep met een blaadje basilicum en wat geraspte kaas.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!