Couscouskorrels zijn kleine pastakorrels van een tarwe genaamd durum. Dus eigenlijk zijn het hele kleine durum-meelballetjes. Klinkt minder lekker als couscous. Dus daarom houden we het bij couscous. Ik experimenteer al tijden met couscous, als salade of als warm bijgerecht in plaats van rijst of pasta maar ook als toetje. Couscous is namelijk een ingredient wat zich prima leent voor zowel hartige als zoete gerechten. Doe de couscous in een bakje en voeg hier gekookt water, melk, boullion aan toe en je hebt de basis voor heel veel smakelijke gerechten.
Vandaag een couscoussalade, met als basis couscous, citroensap, olijfolie en heet water. Laat dit afkoelen en voeg de ingredienten toe die je nog hebt liggen of die ingredienten die goed combineren met je vlees, vis of gevogelte. Bij mij was het gemarineerde kipfilet op z’n grieks. Paprika, bos-ui, feta, munt, pijnboompitten en zwarte olijven ter garnering. Een heerlijk frisse, lichte salade die prima combineert met de pittige smaak van de Griekse gegrilde kip van de bbq en de frisse maar knoflook-rijke Tzatziki.






Geef een reactie