DIY – De gezonde variant van cruesli
Wist je dat je cruesli heel makkelijk zelf kunt maken? Waarom zou je dit doen vraag je je misschien af. Creusli uit de winkel zit vaak bomvol met toegevoegde suikers en dus veel kcal. Ook heb je geen idee wat er nu eigenlijk verder in zit. Daarnaast is toch ook gewoon een leuk idee dat je jezelf of je gezin in het weekend eigen gemaakte cruesli kunt voorschotelen? Ik weet zeker dat je daar indruk mee maakt. Maak meteen een weekvoorraad en sluit deze af in goed afsluitbare pot en je hebt het ontbijt klaar staan voor de hele week!
Ingrediënten
- 100 gram suikervrije muesli of havermout
- 20 gram lijnzaad
- 50 gram rozijnen
- 2 tl kaneel of koekkruiden
- 40 ml maple (esdoorn) syrup
- 40 ml honing
- 20 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld kokosolie)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Schep de havermout, rozijnen, koekkruiden en lijnzaad om in een kom
- Voeg nu de honing, maple syrup & olie toe en meng alles goed door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de cruesli goed over de gehele bakplaat
- Zet de bakplaat nu ongeveer 15-20 minuten in de oven, hij is gaar zodra je merkt dat hij knapperg wordt. Schep de cruesli in de tussentijd 2 keer om.
Tip van de chef;
Blijf in de buurt van de oven als je hiermee bezig bent. Hij kan snel doorslaan en dus net een beetje verbranden. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat de geur van verbrandde cruesli in je huis toch minder lekker is dan de geur als je hem wel op tijd uit de oven haalt.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!