Na een middagje in de tuin werken wilde ik een makkelijk maar voedzaam gerecht. Left overs van de voorgaande dag zijn voor mij altijd een uitdaging…..vandaag gnocchi. Italiaanse gnocchi of gnocco, de kleinere variant heet gnocchetti, kunnen zijn gemaakt van griesmeel, gewone tarwebloem, bloem en eieren, bloem, ei en kaas, aardappel, of soortgelijke ingrediënten.
Gnocchi wordt traditioneel gegeten als een eerste gang (primi piatti), als een alternatief voor soep of pasta. Recepten met gnocci zijn vaak met tomatensaus of pesto en gesmolten boter, echt Italiaans. Maar vandaag niet echt in de stemming voor mediterrane, zonnige gerechten….het weer leent zich er nou eenmaal niet voor.
Omdat gnocci ook erg lijkt op de Duitse Knodels, kleine aardappelballetjes die verrukkelijk smaken met rundvlees en gekookte groenten, kreeg ik een ingeving. Waarom deze Italiaanse variant niet gebruiken om een meer West-Europees gerecht te bereiden? Een biefstuk bakken, wat groenen snijden, een beetje combineren, niet vasthouden aan wat je kent en dan staat er binnen 20 minuten toch weer een bijzonder smaakvol gerecht op tafel. Vanavond gnocci, Duitse biefstuk met een plakje mozzarella en een tomaten-paprika salade met peterselie, eet smakelijk!

Geef een reactie