Bij ‘astronautenvoedsel’ denk ik altijd aan een pilletje, en toegegeven: voor de culinaire hoogstandjes hoef je de ruimte niet in. Maar misschien dat daar verandering in komt, want NASA test voedsel dat in de ruimte is gekweekt. Opvallend is dat het niet alleen gaat om de voedingswaarde van deze groenten, maar ook om het psychologisch welzijn van de dames en heren in de ruimte.
Eigen kweek: NASA zet ‘ruimtesla’ op menu
NASA wil in de toekomst voedsel verbouwen op ruimtevaartuigen en andere planeten. De astronauten van het ISS testen maandag daarom voor het eerst sla die in het ruimtestation zelf werd gekweekt.
Maandag staat voor de bemanningsleden van het ISS zelfgeteelde sla op het menu. De sla werd gekweekt in het laboratorium aan boord, en is klaar voor consumptie. De astronauten zullen ongeveer de helft van de oogst testen, de andere helft wordt verpakt en ingevroren om op aarde geanalyseerd te worden.
‘Vers voedsel, zoals bijvoorbeeld tomaten, bosbessen of rode sla, is een goede bron voor antioxidanten. Verse voeding in de ruimte kan een positieve impact hebben op het humeur van onze astronauten en bescherming bieden tegen straling in de ruimte’, aldus Wheeler, een van de onderzoekers.
Lees verder: Eigen kweek: NASA zet ‘ruimtesla’ op menu
Reageren op bovenstaand nieuws over Eigen kweek: NASA zet ‘ruimtesla’ op menu of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!