Na een succesvol erwtensoep recept in de multicooker te hebben gemaakt, kon ik het niet laten ook eens erwtensoep in de slowcooker te maken. In de multicooker ging het snel, binnen een uur was het klaar alleen moest hij daarna nog flink indikken. In de slowcooker was het resultaat anders. De soep was al dik. Eigenlijk klaar om op te scheppen en ervan te smullen met het hele gezin. Ik moest vroeg op om het klaar te maken maar tegen etenstijd werd het vroeg uit de veren om te koken dan ook echt beloond. Heerlijke dikke erwtensoep in maar liefst 10 uur klaar. Klinkt lang maar wie de slowcooker vaak gebruikt weet dat het de smaak altijd ten goede komt. Hieronder het videorecept en voor de ingrediënten scroll je nog een stukje verder naar beneden.
Ingrediënten:
- 1.5 liter water
- 2 runder bouillonblokjes
- 1 laurierblaadje
- 350 gram spliterwten
- 400 gram varkenskrabbetjes
- 1 winterpeen
- 1/4 knolselderij
- 1 prei
- 1 flinke witte ui
- 2 stengels bladselderij
- 1 rookworst
Ton van Giessen zegt
Hoy Marijke ik heet Ton en heb op school leren koken en werd er door ,,,Knappe mensen,,,, over eten maken geleuterd en alles wat ik geleerd had als niet gezond bestempeld. Ik ben groot geworden met alles wat niet goed was en ongezond was, en heb dat vol gehouden net als mijn broer die is 98 geworden en ik ben 80 ondanks mijn ,,,,slechte eet gewoonte,,,, Ik wil je alleen zeggen Doe het zoals je moeder het jou geleerd heb, succes verzekerd.