Hamburgers: ik vind ze lekker. Je kunt zelf je broodje maken, er op doen wat je wilt en je hamburger kruiden zoals je wilt. Warm, koud, zomer, winter: een hamburger smaakt altijd. Onlangs ontdekt: de oosterse hamburger, met tougé en sojasaus. Maar de hamburger heeft een slechte naam, want denk je hamburger dan denk je fastfood. De Amerikaanse cultuur staat nu niet bekend om zijn culinaire hoogstandjes (veroorzaakt door een gebrek aan schaarste, waardoor men niet creatief hoefde om te gaan met alles wat eetbaar was, hierdoor zijn niet, net als in andere delen van de wereld, heel veel smaken ontwikkeld). Toch is de hamburger niet Amerikaans, zo leert het filmpje hieronder.
Filmpje over de geschiedenis van de hamburger
Hoewel de hamburger bij ons voorlopig even plaats moet ruimen voor de hotdoghype, kunnen burgeraficionados nog steeds hun hart ophalen in de ontelbare gourmet burgerrestaurants die grootsteden tegenwoordig rijk zijn. Jawel, Amerika heeft de hamburger ook definitief het Europese hart veroverd en we delen maar wat graag onze mening over hoe en waarmee de perfecte hamburger nu precies belegd is.
Maar wist u dat de hamburger Amerikaanse noch Duitse oorsprong heeft, maar ontstaan is in de 13e eeuw in de Mongoolse samenleving? Ontdek dit en veel meer hamburgerweetjes in onderstaand filmpje, vertelt door zelfverklaard “hamburger expert” George Motz en tekenaar Jorge Corona.
Bron: de 800-jaar oude geschiedenis van de hamburger in beeld
De naam komt blijkbaar wel degelijk van de Duitse stad Hamburg. Nooit geweten!
Reageren op bovenstaand nieuws over Filmpje over de geschiedenis van de hamburger of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!