Pompoensoep: ik ben er dol op. Typisch seizoensgroente, die pompoen, en erg lekker als stoofpot ook, of andere pompoen-gerechten.. Meestal gebruik ik een ‘gewone’ oranje pompoen voor mijn pompoensoep met gember. Maar de flespompoen heeft ook veel smaak en als voordeel dat hij erg gemakkelijk snijdt. Dit flespompoensoep recept heb ik afgekeken van mijn schoonzus, het is heel eenvoudig maar daarom niet minder lekker en zeker een groot verschil in smaak met dat van andere pompoensoep. En vegetarisch!
Flespompoensoep
De flespompoen is een soort in de muskaatpompoen-familie waarvan vele verschillende varianten bestaan. Vaak wordt deze pompoen gebruikt voor stoofpotten en soepen, of geroosterd als groente gegeten. Als je veel pompoen hebt kan je ook een deel grillen en bij deze soep serveren. Deze soep is zoet van smaak en gebonden van structuur. De zoete aardappel geeft het nog meer vulling, dus houd de porties wat gematigd.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 zoete aardappels
- 1 blik kokosmelk van 400 ml
- 1 bospaddenstoelen bouillonblokje
- Water
Bereiding
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes.
- Kook de zoete aardappel 10 minuten in een pannetje water.
- Snijd ondertussen de flespompien. De schil kun je laten zitten. Verwijder de pompoenpitjes met een lepel. Snijd de pompoen verder in blokjes en doe ze in de pan.
- Bedek de pompoenblokjes met een laag water en het bouillonblokje.
- Kook tot je de pompoen kunt doorprikken.
- Maak er een gladde soep van, dit kun je doen door een staafmixer te gebruiken of de soep fijn te mailen in een blender of keukenmachine.
- Voeg de zoete aardappel blokjes en de kokosmelk toe.
- Laat nog 5 minuten op laag vuur doorgaren.
- Serveer in een kom op diep bord, zorg dat elke portie minimaal één stuk zoete aardappel bevat.
Lekker met een stukje donker brood!
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!