Wat ik zo leuk en lekker vind aan gehaktballen is dat je ze op heel veel verschillende manieren kunt maken. Je kunt elke keer weer andere kruiden gebruiken of je maakt ze in de slowcooker, multicooker of in een pan. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden. Ik maakte deze keer gehaktballen in tomatensaus en ik gaarde ze in de multicooker op de slowcooker functie. Een makkelijk en zeer smaakvol slowcooker recept is het geworden. Het deed me een beetje denken aan gehaktballetjes in tomatensaus uit blik, alleen is dit dan de zelfgemaakte en waarschijnlijk iets gezondere versie. Omdat de smaak rijk is maar niet meteen enorm uitgesproken is dit gerecht ook heel erg geschikt voor kinderen. Onze dochter van vier zegt nog wel eens dat ze iets niet lust zonder het ook maar te proeven. Deze gehaktballen gingen er in als zoete koek en staan nu dus regelmatig bij ons op het menu. Bekijk hieronder hoe ik de gehaktballen in tomatensaus maak:
Ingrediënten in volgorde van bereiding:
- 500 gram gehakt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- anderhalve theelepel Worcestersaus
- 2 flinke theelepels mosterd
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- 3 tot 4 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel olijfolie
- 75 gram spekreepjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 bouillonblokje
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- spaghetti
- optioneel kaas
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!