Wanneer ik de multicooker er weer bij pak om wat lekkers klaar te maken verbaas ik me elke keer weer over de snelheid van koken. Het is echt een alleskunner dat apparaat en ik experimenteer er dan ook graag mee. Onlangs las ik dat gehaktballen uit de multicooker erg lekker zijn dus dat wilde ik gaan proberen. Het recept voor de ballen is het recept wat ik vaak gebruik, met ingrediënten die ik altijd in huis heb. Van 1 kg half om half gehakt maakte ik 10 gehaktballen en ze waren echt om te smullen. Bekijk hieronder in de video hoe ik gehaktballen maak in de multicooker en lees nog wat verder voor wat uitleg bij dit heerlijke gerecht:
Wat extra informatie:
- In de video zie je dat ik de gehaktballen stapel. Dat gaat heel erg makkelijk en ik schat in dat ik zeker 15 van deze gehaktballen tegelijk kwijt kan in de multicooker
- Ik leg de gehaktballen direct in wat uiteindelijk gebruikt gaat worden als jus, dit hoeft uiteraard niet. Gebruik wanneer je ze uit het vocht wilt laten het rekje, let wel op dat de ruimte dan iets beperkter wordt
- Hoewel de gehaktballen heerlijk smaken als ze direct uit de multicooker komen, vind ik het pas een echte gehaktbal als er een korstje omheen zit. Daarom bakte ik de gehaktballen nog een minuut of 5 rondom tot er een mooi korstje op kwam. Vervolgens deed ik het vocht uit de multicooker erbij, liet ik het eventjes inkoken en was mijn jus ook gemaakt
- Maak je kleinere gehaktballen, houd dan 7 minuten manual aan en voor hele kleine soepballetjes 6 minuten manual
Jannienke kenters-Breman zegt
ik heb de gehaktballen , in de koelkast , liggen , maar er zit nu nog appelmoes in mijn multicoooker , kan ik ze straks ook op 1,5 uur op high bakken of is dat te weinig
Florian zegt
Deze gehaktballen hoeven maar 4 minuten in de multicooker op de manual-stand (dus hogedruk), ik zou ze echt niet 1,5 uur garen hoor, of bedoel je 1,5 uur op de slowcooker-stand op high?
In dat geval zou ik ze eerst even rondom aanbraden, dan zou het moeten lukken.
Vera langhout zegt
Hoi, heb net een snelkookpan wanneer gebruik je het mandje?
Florian zegt
Je gebruikt het mandje als je gaat stomen, bijvoorbeeld. In ieder geval als de ingrediënten het vocht in de pan niet (geheel) mogen raken.
Yvonne Geers zegt
Even 2 vragen:
Sinds gisteren de crockpot turbo in huis.
Er staan geen recepten, of hoe te gebruiken in het Nederlands in de beschrijving. Als ik eerst de gehakt ballen ga aanbraden, dan wat water erbij en dan de deksel en stoomkoker dicht op 4 min manuaal. Is dat dan juist.?
En als ik zuurkoolstamppot wil maken in mijn crockpot turbo Cooker , kan ik dat ipv slow dan op turbo doen?
Florian zegt
Hoi Yvonne,
Ik heb zelf de Turbo-versie niet van de Crock-Pot Express, dus weet niet uit het hoofd wat die ‘Turbo functie’ doet, maar voor de gehaktballen kun je het beste het recept volgen (inderdaad: stoomventiel dicht als je op hoge druk gaat koken (= manual)). Als je gaat slowcooken dan houd je het ventiel open (het ventiel dicht zorgt voor opbouw van druk, en dat heb je nodig bij ‘onder hoge druk’ koken, en je hebt geen druk nodig bij slowcooken, en daarom zet je op die stand het ventiel open). Het volgen van multicooker recepten video’s is een hele goede (en leuke!) manier om je multicooker te leren kennen (en je bereidt meteen de maaltijd voor die dag).
Multicookers zijn heel divers, als je wilt kun je ons multicooker kookboek (in het Nederlands) lezen, daarin staan alle functies van multicookers uitgelegd en ook recepten volledig uitgeschreven, met tips speciaal voor de multicooker.