Wanneer ik de multicooker er weer bij pak om wat lekkers klaar te maken verbaas ik me elke keer weer over de snelheid van koken. Het is echt een alleskunner dat apparaat en ik experimenteer er dan ook graag mee. Onlangs las ik dat gehaktballen uit de multicooker erg lekker zijn dus dat wilde ik gaan proberen. Het recept voor de ballen is het recept wat ik vaak gebruik, met ingrediënten die ik altijd in huis heb. Van 1 kg half om half gehakt maakte ik 10 gehaktballen en ze waren echt om te smullen. Bekijk hieronder in de video hoe ik gehaktballen maak in de multicooker en lees nog wat verder voor wat uitleg bij dit heerlijke gerecht:
Wat extra informatie:
- In de video zie je dat ik de gehaktballen stapel. Dat gaat heel erg makkelijk en ik schat in dat ik zeker 15 van deze gehaktballen tegelijk kwijt kan in de multicooker
- Ik leg de gehaktballen direct in wat uiteindelijk gebruikt gaat worden als jus, dit hoeft uiteraard niet. Gebruik wanneer je ze uit het vocht wilt laten het rekje, let wel op dat de ruimte dan iets beperkter wordt
- Hoewel de gehaktballen heerlijk smaken als ze direct uit de multicooker komen, vind ik het pas een echte gehaktbal als er een korstje omheen zit. Daarom bakte ik de gehaktballen nog een minuut of 5 rondom tot er een mooi korstje op kwam. Vervolgens deed ik het vocht uit de multicooker erbij, liet ik het eventjes inkoken en was mijn jus ook gemaakt
- Maak je kleinere gehaktballen, houd dan 7 minuten manual aan en voor hele kleine soepballetjes 6 minuten manual






ik heb de gehaktballen , in de koelkast , liggen , maar er zit nu nog appelmoes in mijn multicoooker , kan ik ze straks ook op 1,5 uur op high bakken of is dat te weinig
Deze gehaktballen hoeven maar 4 minuten in de multicooker op de manual-stand (dus hogedruk), ik zou ze echt niet 1,5 uur garen hoor, of bedoel je 1,5 uur op de slowcooker-stand op high?
In dat geval zou ik ze eerst even rondom aanbraden, dan zou het moeten lukken.