Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door GfK in opdracht van RTL zijn mensen gezonder gaan eten door de crisis. Als je je eten helemaal zelf maakt (dus geen saus en voorgekruid voedsel uitpakejs en zakjes) dan weet je precies wat je eet, en dit is bijna altijd goedkoper en gezonder dan kant en klare maaltijden (of gedeeltelijk al klaargemaakt).
Gezond eten en zelf koken scheelt geld
Zo kan je eenvoudig zelf je krieltjes kruiden voordat je ze gaat bakken, dat scheelt je niet alleen duurdere krieltjes maar je weet ook dat je geen conserveringsmiddelen, grote hoeveelheden zout, vet en kleur- geur- en smaakstoffen naar binnen krijgt. Mijn favoriete ‘zelfmaker’ is rode (tomaten) pastasaus. Pastasaus koop je gemakkelijk in een pot of zak, lekker makkelijk in de pan na het vlees, even roeren en je hebt saus. Maar wat eet je dan eigenlijk, en wat kost het? Pak eens een pot pastasaus uit het schap de eerst volgende keer als je in de supermarkt staat en lees de ingredientenlijst, en daarna de prijs. Loop dan naar de afdeling waar je tomaat in blik kunt vinden en zoek naar het goedkoopste blik tomatenblokjes. Dat is het hoofdingredient de pot saus die je net hebt teruggezet in het schap. Verschil in prijs? Ik dacht het wel!
Lees hier mijn recept voor zelfgemaakte pastasaus (hoe meer je maakt, hoe goedkoper, en invriezen is geen enkel probleem.)
Reageren op bovenstaand nieuws over Gezond eten en zelf koken scheelt geld of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je ander nieuws bekijken? Dat kan op deze pagina.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!