Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6
Op dag 1 heb ik 125 gram bloem met 125 gram magere yoghurt gemengd en dit in een schone glazen pot gedaan, Deze pot heb ik afgedekt met plasticfolie en daar heb ik gaatjes in geprikt. Ik heb de pot met het bloem-yoghurtmengsel op een schone droge plek gezet waar de tocht er geen vat op heeft.
Gist maken – Dag 3
Nu, op dag 3 (48 uur na dag 1) ga ik 150 gram van het bloem-yoghurtmengsel mengen met 150 gram bloem en 70-75 ml water. Neem zo veel mogelijk van het binnenste van het bloem-yoghurtmengsel, waar het niet droog is, neem 150 gram, de rest gooi je weg. Meng het 150 gram bloem-yoghurtmengsel met 150 gram bloem en voeg langzaam water toe en kneed totdat je een deeg hebt dat lijkt op brood- of pizzadeeg.
Was de glazen pot goed af met warm water, geen zeep! Spoel goed en droog goed met een schone droge doek.
Stop het deeg nu terug in de schoongemaakte pot en dek weer af met plasticfolie, en prik er een paar gaatjes in voor zuurstof en doe er een elastiekje omheen als dat ervoor kan zorgen dat het plasticfolie beter blijft zitten.
Laat nu weer 24 uur staan op een schone, droge plek zonder tocht.
Lees verder: Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!