• V&A
  • Contact
  • Over Plezierindekeuken.nl
  • Privacy & Cookies
  • Links

Plezier in de Keuken

...Informatie, Reviews en Recepten.

  • Het Huishouden
  • Buiten Eten
  • Leren koken

Gist maken – Recept – Dag 5 – Hoe kweek je zelf gist voor brood, pizza en andere recepten?

Laatst bijgewerkt door Florian op 5 mei 2017 - Reacties:0

Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6

Zelf gist maken: dag 5

Gist maken – Recept – Dag 5 - Hoe kweek je zelf gist voor brood, pizza en andere receptenVandaag weer verversen: 150 gram gist-deeg met 150 gram bloem en 75 gram water tot een deeg gekneed. De pot waar de gist in woont goed afgewassen met warm water en afgedroogd met een schone droge doek. Ik hoop toch wel dat het gaat werken want dan kan ik deze week nog pizza bakken met m’n eigen gekweekte gist!

Het deeg ruikt nog steeds een beetje yoghurt-achtig, al is niet iedereen hier in huis het daar mee eens. Achteraf kan ik pas zeggen of het de juiste geur had, of dat ik op dit punt al had kunnen weten dat het experiment niet gelukt was (en ik dus opnieuw moet beginnen).

Mocht je zelf ook begonnen zijn aan dit gist-project en heb je het idee dat het niet de goede kant op gaat begin dan rustig opnieuw met een nieuwe versie terwijl je je huidige experiment ook door laat lopen. Als er één mislukt heb je altijd de andere nog. Als ik het nu opnieuw zou doen dan zou ik twee potten gebruiken en in beide potten het bloem-yoghurtmengsel hebben gedaan op dag 1. Risico spreiding, noemen ze dat in de financiële wereld. Maargoed, op dit moment lijkt alles nog goed te gaan voor mij en mijn gist, en is het deze week warm genoeg voor de gist om zich te ontwikkelen.

Lees verder: Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6

Lees verder over:

  • ➣ Vegan curry recept uit de slowcooker (4 porties)
  • ➣ Multicooker Risotto recept
  • ➣ Warme vanillevla met kruidnoten
  • ➣ Preisoep maken zonder room
  • ➣ Hachee slowcooker recept – Hoe maak je hachee in de slowcooker?
  • ➣ Oliebollen recept – Zelf oliebollen bakken
  • ➣ Witte chocolade broodpudding recept
  • ➣ Avocado komkommer rolletje – Recept


Reageer

Over Florian

Sinds 2011 schrijf ik artikelen over koken, eten en drinken voor Plezier in de Keuken. Ik heb ook de naam van de website bedacht en altijd bezig geweest met het beheer (de technische kant) van deze website.

Ik kook graag en eet het liefst voedsel met veel smaak - het liefst gemaakt van verse kruiden uit eigen tuin, want ik heb niet zo veel met planten als je ze niet kunt opeten.

Ik heb een achtergrond in marketing, een sterke interesse in techniek en ben de zoon van een kok, en dat is hoe een website over (keuken-)apparatuur, koken, eten en drinken tot stand komt.

« Gist maken – Recept – Dag 3 – Hoe kweek je zelf gist voor brood, pizza en andere recepten?
Gist maken – Recept – Dag 6 – Hoe kweek je zelf gist voor brood, pizza en andere recepten? »

Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier! Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Plezierindekeuken.nl info

  • Contact
  • Over ons
  • Privacy Policy

Onze projecten

  • AlleDienbladen.nl – Een overzicht van alle dienbladen
  • Culinair Arrangement
  • Slow-Cookers.nl – Lees alles over slow cookers!
  • Voedseldrogers.info – Informatie over voedseldrogers.

Affiliate programma’s

Deze website neemt deel aan verschillende Affiliate Programma’s. Affiliate-programma’s bieden eigenaren van websites de mogelijkheid inkomsten te genereren uit reclame en verwijzingen naar adverteerders. De producten die op deze website worden besproken zijn op eigen kosten aangeschaft – tenzij anders vermeld.

Als Amazon-Partner verdien ik aan in aanmerking komende aankopen.

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2025 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in