Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6
Zelf gist maken: dag 5
Vandaag weer verversen: 150 gram gist-deeg met 150 gram bloem en 75 gram water tot een deeg gekneed. De pot waar de gist in woont goed afgewassen met warm water en afgedroogd met een schone droge doek. Ik hoop toch wel dat het gaat werken want dan kan ik deze week nog pizza bakken met m’n eigen gekweekte gist!
Het deeg ruikt nog steeds een beetje yoghurt-achtig, al is niet iedereen hier in huis het daar mee eens. Achteraf kan ik pas zeggen of het de juiste geur had, of dat ik op dit punt al had kunnen weten dat het experiment niet gelukt was (en ik dus opnieuw moet beginnen).
Mocht je zelf ook begonnen zijn aan dit gist-project en heb je het idee dat het niet de goede kant op gaat begin dan rustig opnieuw met een nieuwe versie terwijl je je huidige experiment ook door laat lopen. Als er één mislukt heb je altijd de andere nog. Als ik het nu opnieuw zou doen dan zou ik twee potten gebruiken en in beide potten het bloem-yoghurtmengsel hebben gedaan op dag 1. Risico spreiding, noemen ze dat in de financiële wereld. Maargoed, op dit moment lijkt alles nog goed te gaan voor mij en mijn gist, en is het deze week warm genoeg voor de gist om zich te ontwikkelen.
Lees verder: Dag 1 – Dag 3 – Dag 4 – Dag 5 – Dag 6
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!