Goulash is een gerecht wat in Nederland veel gegeten wordt. Toch had ik het al een aantal jaar niet op. En na het maken en eten van deze goulash vraag ik me echt waarom ik dit gerecht zo lang niet meer heb geprobeerd. Het is heerlijk van smaak, goed aanpasbaar naar smaak en vooral heel erg makkelijk te maken. Ik heb gekozen voor een basisrecept geïnspireerd op de traditionele goulash wat eigenlijk geen goulash heet maar Pörkölt. Goulash is namelijk een soep en Pörkölt is het stoofvlees gerecht. Maar we blijven het gewoon goulash noemen, dat is wel zo makkelijk en herkenbaar. Mijn goulash maakte ik in de multicooker op de slowcook stand. Gebruik je een slowcooker, braad dan wat aan moet braden in een pan of maak gebruik van je binnenpan als die tenminste geschikt is om in te braden. Bekijk hieronder het videorecept en scroll nog iets verder voor de ingrediënten:
Ingrediënten:
- 1 klontje roomboter
- 2 uien gesnipperd
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1500 gram sucadelappen
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel karwijzaad
- Een halve theelepel zout
- Een halve theelepel peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 3 puntpaprika’s
- 250 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!