Groente is heerlijk, gezond en mooi met al die kleuren en vormen. Maar vlees is ook lekker, gezond en vooral lekker als het op de juiste manier bereid is. Een goed gebakken biefstuk met een glas rode wijn, daar word ik even stil van. Maar kunnen we groenten ook zo bereiden zoals we dat met vlees doen, zodat we bijvoorbeeld vegetarisch kunnen barbequeen zonder dat je dat gevoel hebt dat er iets mist?
Groenten bereiden als vlees
Ja, dat kan. Hieronder vind je een aantal ideëen voor het bereiden van groenten op een manier die je waarschijnlijk nog niet geprobeerd hebt maar die verrassend lekker zijn.
Bloemkool gebakken als biefstuk
Snijd een bloemkool in dikke plakken, zo dik als een biefstuk. Marineer de bloemkoolplakken met een mengsel van zout, peper, olijfolie, geperste knoflook, limoensap, paprikapoeder en chilipoeder. Verwarm de grillpan, barbecue of contactgrill en grill de bloemkool in ongeveer 5-6 minuten (halverwege draaien). Je hebt nu bloemkool gebakken als biefstuk. Lees het volledige recept hier.
Beef Bourguignon met bieten
Vervang de beef in beef Bourguignon eens voor rode bieten; een vegetarische stoofpot zonder vlees. Lees hier het recept.
Gehaktbal van paddestoelen en bonen
Door het vermalen van paddestoelen en bonen kan je een deeg maken dat, met de juiste kruiden, gebakken kan worden als gehaktbal. Lees het recept hier.
Tartaar van wortel
Tartaar wordt gemaakt van gemalen vlees met kruiden. Je kunt in plaats van vlees ook wortel gebruiken voor een vegetarische tartaar. Lees het recept hier.
Hamburgers van aubergine
Aubergine kan je heel netjes in plakken snijden, gegrild met zout, peper en kaas zijn het net hamburgers. Je kunt elke smaak aan aubergine geven die je wilt want deze groente neemt smaken goed op doordat het werkt als een spons. Heerlijk en gezond! Lees het recept hier.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!