Groenten bereiden op de BBQ is de uitdaging voor de BBQ-fanaat. Sommige groenten worden te langzaam gaar, drogen snel uit of de voorbereiding duurt net even te lang.
Een ideaal gerecht vol van smaak en snel bereid is een oud Allerhande recept wat ik naar eigen smaak heb aangepast.
1 courgette
1 rode paprika +1 gele paprika
2 kleine rode uien, in ringen
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
4 el olijfolie
zeezout
grofgemalen zwarte peper
200 g geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
Courgette en paprika’s in grote stukken snijden. In een schaal mengen met ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Smaken 15 tot 30 mnuutjes laten intrekken. Alles in een grillmand leggen, zout en peper erboven malen.
Grillmand op een matig hete barbecue zetten en de groenten in 15-20 minuten gaar roosteren. Af en toe even omscheppen.
De geitenkaas erboven verkruimelen en groente nog 3 minuten op de barbecue verwarmen, tot de kaas begint te smelten.
Zelf gebruik is een groentemand/groentebasket van Weber, zijn erg stevig en kunnen gewoon in de vaatwasser. Deze mandjes voor op de bbq zijn ook handig als je kleine stukjes / reepjes vlees wilt bakken (zoals shoarma of gyros).
Basic BBQ, Peter de Clercq
Een boek voor zowel de beginnende bbq’er als de Bbq Master.
In het boek wordt niet alleen uitgelegd hoe je een Bbq aansteekt maar ook hoe je de meest smaakvolle gerechten maakt.
Voor wie eens wat anders wil dan de standaard spiesjes of grillworstjes is dit een topboek. De gerechten zijn makkelijk te bereiden en alles staat helemaal uitgeschreven met mooie foto’s.
Zowel vlees, vis als groentengerechten en niet te vergeten overheerlijke desserts op de bbq bereid.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!