Of het nu lente, zomer, herfst of winter is; chocolade past voor mij in elk seizoen. En niet alleen in elk seizoen, op elk moment. Bij de koffie, bij de thee, op een verjaardag of gewoon als toetje op een doordeweekse dag. Chocolade is een geniet-momentje, voor jezelf en voor je gasten (maar vooral voor mezelf…) De een houdt van pure chocolade, zo ben ik gek op de hele pure variant van 85% cacao, de ander houdt van melkchocolade of van chocolade met een bijzonder smaakje. Wanneer ik boodschappen doe speur ik altijd even rond in de schappen met chocolade, zo heb ik inmiddels elk merk al eens geproefd. De samenstelling van het vet en de suiker in chocolade is wat mij betreft erg belangrijk, het ene merk smaakt heftiger dan het andere merk. Zodra ik chocolade eet die vooral erg vet is heb ik na één stukje genoeg en heb ik er niet van genoten. Is het te zoet dan kan ik er niet vanaf blijven. Ieder heeft zo zijn voorkeur. Uiteindelijk gaat mijn voorkeur naar chocolade wat naar mijn smaak in balans is, waar ik niet een hele reep van wil verorberen maar waar ik wel intens van kan genieten. Ergens in 2016 zag ik bij de lokale supermarkt een nieuw merk chocolade. De verpakking zag er leuk uit, zelfs een beetje grappig maar dan op een luxe manier. En ja hoor, van dat merk lag daar een reep van 85% cacao pure chocolade. Ik kocht de reep chocolade en nam er thuis meteen een stukje van. Sindsdien koop ik geen ander merk chocolade meer. Ik heb altijd een voorraadje in huis want soms zijn de repen uitverkocht bij mijn lokale supermarkt en ook wanneer ik online bij die supermarkt bestel zijn ze soms niet leverbaar. Geen wonder, ze zijn ook te lekker om te laten liggen. Maar behalve direct opeten kan je er ook een brownie-cake mee bakken – hieronder lees je hoe en wat.
Hands Off My Chocolate
Mijn favoriete chocolade is de 85% cacao pure chocolade van Hands Off My Chocolate. De naam zegt het al: blijf er vanaf, dit is mijn chocolade! De verpakking van de repen ziet er luxe uit en wanneer je de verpakking vasthoudt voel je al dat de chocolade niet gevormd is als een tablet maar als stukken chocolade die met een klein laagje aan elkaar vast zitten. De chocolaatjes kun je op die manier al in de verpakking van elkaar los maken. Dit is niet alleen erg handig, ook houdt het je handen schoon. Ik vind het leuk om de chocolaatjes los te maken van elkaar en op een schaaltje te leggen. Gewoon omdat het er zo gezellig uit ziet :-)
Dit is wat Hands Off My Chocolate over zichzelf zeggen:
Hands Off My Chocolate maakt sinds 2013 de allerlekkerste, Belgische chocolade. Wij vinden dat iedereen meer van die kleine genietmomenten verdient. Helemaal alleen voor jezelf. Daarom hebben we de beste chocoladereep van de wereld voor jou gemaakt die bestaat uit 14 overheerlijke chocoladerondjes die perfect in je mond passen. Lekker, joh! Deze reep is veel te lekker om te delen, behalve met jezelf dan.
De allerlekkerste, eerlijke, Belgische chocolade.
Onlangs lanceerde Hands Off My Chocolate twee nieuwe smaken. Chocolate Chip Cookie Dough (Melk Chocolade)* en Hazelnut Sea Salt & Cacao Nibs (70% Cacao Chocolade)*. Ik heb ze beide van hen ontvangen en samen met mijn zelf gekochte favoriet Seriously Dark (85% cacao) heb ik een heerlijk chocolade recept gemaakt. Vooral de Hazelnut Sea Salt & Cacao Nibs heeft me enorm verrast; Pure chocolade vind ik erg lekker maar deze combinatie met zeezout en hazelnoot is echt heerlijk. De Hazelnut Sea Salt & Cacao Nibs ligt nu standaard in onze kast, naast de Seriously dark, uiteraard.
Recept Chocolade browniecake
Ik noem deze cake zelf: Hands Off My Chocolate Triple Chocolate Cake uit de Slowcooker maar je mag er ook gewoon je zelf gekozen naam aan geven, of helemaal niet…
Ingrediënten
- 160 gram suiker
- 30 gram plantaardige olie (ik gebruik arachide olie. Heb je een pindaallergie, gebruik dan bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 4 eieren
- 1 theelepel amandel of vanille aroma (beide zijn erg lekker, je kunt ze ook combineren)
- 30 gram cacao
- 1/4 theelepel zout
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Seriously Dark pure chocolade 85% cacao van Hands Off My Chocolate
- 100 gram Hazelnut Sea Salt & Cacao Nibs 70% cacao van Hands Off My Chocolate
- 100 gram Chocolate Chip Cookie Dough melk chocolade van Hands Off My Chocolate
Bereiding
Bekijk ons videorecept waarin je kunt meekoken:
Of bekijk hier de korte versie waarin je snel alle stappen van de bereiding ziet:
Of lees hieronder de stappen voor bereiding:
- Meng de suiker en de olie in een mengkom. Ik heb hier onze Kenwood keukenmachine voor gebruikt: makkelijk, mooi egaal en snel. Voeg vervolgens tijdens het mixen één voor één de eieren en als laatst de aroma toe en mix tot een glad mengsel ontstaat.
- Meng de cacao, het zout en het zelfrijzend bakmeel in een aparte kom. Voeg het dan tijdens het mixen schepje voor schepje toe aan het natte mengsel. Ik maak zelf altijd eerst een nat mengsel en voeg dan de droge ingrediënten toe. Niet iedereen doet dit, zelfs bij ons thuis verschillen de werkwijzen nogal eens (uiteraard is mijn methode de beste, maar dat spreekt voor zich). Mix tot alles één mooi geheel is.
- Smelt de Seriously Dark chocolade van Hands Off My Chocolate in de magnetron of au bain marie. Ik vind het makkelijk om de chocolade in een kommetje te doen met een scheutje (chocolade)melk en dan een minuutje in de magnetron, dan even roeren en je hebt een glad net-aan vloeibaar mengsel. Schep de chocolade daarna door je beslag. Vet je slowcooker in met wat olie en stort daarna het beslag in de slowcooker. Ik vet onze slowcooker (Crockpot) niet in, dit omdat er een anti aanbaklaag in zit.
- Breek de Hazelnut Sea Salt & Cacao Nibs chocolade van Hands Off My Chocolate in stukjes en verdeel ze over het beslag in de slowcooker. Ik heb de stukjes chocolade er een klein stukje ingeduwd. Je ziet de chocolade dan nog net boven het beslag uit.
- Bak je cake op de lage stand voor 2.5 uur. Haal daarna de cake direct uit de slowcooker en leg hem op een bord of schaal. De cake is nog warm. Breek vervolgens de Chocolate Chip Cookie Dough chocolade van Hands Off My Chocolate in stukjes en verdeel ze over de cake. Ik heb ze zo gerangschikt dat wanneer je punten snijdt uit de cake, iedere punt tenminste één stukje chocolade bovenop heeft liggen. Laat de cake nu afkoelen.
Wanneer de cake afgekoelt is kun je heerlijk genieten van heel veel chocolade met een beetje cake, dus met recht een chocoladecake!
*Deze producten zijn ons ter promotie toegezonden. Meer informatie over Hands Off My Chocolate vind je op hun website.
Wil je een reactie plaatsen? Dat kan hier!