Veel groenten, vlees, vis en kaas zijn eenvoudig te gebruiken om een hartige taart te maken. Het probleem is alleen: hoe maak je het deeg voor de bodem van de hartige taart? Eenvoudig: met bloem, water, zout, ei en boter, in een keukenmachine. Hieronder lees je het recept voor een hartige taart waarvan de bodem bemaakt is met een keukenmachine, binnen 10 minuten.
Hartige taart recept voor 2 personen
Je kunt voor de vulling van deze hartige taart vanalles gebruiken, ik heb wat groenten uit de koelkast gehaald en die fijngesneden en opgebakken met wat vlees en kaas. Je kunt zelf kiezen wat je er op doet, uiteraard.
Ingrediënten voor het deeg
- 1 ei
- 120 gram bloem
- 60 gram boter
- 1 eetlepel koud water
- Snufje zout
Ingrediënten voor de vulling
- 1 Ui
- 2 teentje Knoflook
- Spinazie
- Courgette
- Salami
- Blauwschimmelkaas
- Peper
- Olijfolie
Keukengerei
- Keukenmachine met K-klopper
- Ovenschaal
- Pan
- Mes
- Snijplank
- Bakje (voor het ei)
- Plasticfolie
- Oven
- Kom en vergiet
- Vorkje
Bereiding
- Snijd de boter in blokjes
- Sluit voor dit deeg NIET de deeghaak aan
- Sluit de K-klopper aan op de keukenmachine en voeg de bloem, boter en zout toe in de mengkom
- Zet de keukenmachine aan op stand 1-2
- Voeg als het deeg korrelig is het ei toe en zet de machine weer aan op stand 2
- Leg het plasticfolie op het werkblad en bestrooi met bloem, voeg het ei toe aan het mengsel en laat nog 2 minuten kloppen
- Leg het deeg nu op het folie
- Druk het deeg plat en wikkel het in de folie, leg dan in de koelkast minimaal 30 minuten
- Snijd en bak je vulling
- Vet de ovenschaal in en leg het deeg erin
- Druk het deeg uit in de ovenschaal en prik er gaatjes in
- Lek de vulling van de hartige taart uit en stort deze daarna in de ovenschaal op het deeg
- Verdeel de vulling over de bodem van de taart
- Bak de hartige taart in 25-30 minuten gaar in de oven op 180 graden
- Snijd de koude boter in blokjes
- Doe de bloem, boter en het zout in de mengkom
- Sluit de K-klopper aan op je keukenmachine en zet deze aan op stand 1-2
- Laat de ingredienten even mengen voor ongeveer 2 minuten
- Klop ondertussen het ei los met een vork in het bakje
- Voeg nu het ei toe via het klepje in het spatdeksel
- Zet de keukenmachine op stand 4 en laat nog 2 minuten mengen
- Voeg nu de eetlepel koud water toe aan het deeg, kan ook rustig via het klepje (zet de keukenmachine even op de laagste stand als je iets toevoegt)
- Zet de keukenmachine weer op stand 4 en laat hem goed mengen, ongeveer 2 minuten
- Je hebt nu het deeg klaar, leg het op het plasticfolie waar je wat bloem op hebt gestrooid
- Sla het deeg plat en wikkel het in het folie
- Leg het deeg een half uurtje in de koelkast
- Snijd je groenten fijn
- Fruit de ui aan
- Snijd de salami fijn
- Voeg de knoflook toe
- Bak nu je salami mee
- Voeg na 2-3 minuten je andere groenten toe, laat even meebakken
- Voeg je kaas toe en zet het vuur laag
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hierin het deeg uit de koelkast
- Druk het deeg in de ovenschaal en verdeel het zodat het een bakje vormt in de schaal
- Prik gaatjes in het deeg met de vork, prik ze in de bodem en de zijkanten
- Stort het uitgelekte groente-vlees-kaasmengsel in een vergiet boven een kom op overtollig vocht af te laten vloeien (te veel vocht zorgt voor een natte niet-gare bodem van de hartige taart)
- Stort het mengsel nu in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de hartige taart in ongeveer 25-30 minuten gaar
De bodem zal stevig zijn, de randen iets knapperig.
Eet smakelijk!
- Kitchenaid of Kenwood keukenmachine?
- Keukenmachine Recepten
- Welke keukenmachine kopen?
- Kitchenaid modellen
- Kenwood modellen
- Bosch modellen






Geef een reactie